Publicat 22/03/2024 15:11

Gortázar (CaixaBank) diu que el banc afronta el 2024 en "la millor posició dels últims 15 anys"

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar
EUROPA PRESS

Destaca que els saldos dubtosos es van reduir el 2023 "en termes d'euros"

BARCELONA, 22 març (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha explicat que l'entitat afronta el 2024 "des de la millor posició dels últims 15 anys", després dels resultats del 2023, que ha assenyalat com un exercici molt positiu.

Durant la Junta General d'Accionistes 2024 a València i al costat del president, José Ignacio Goirigolzarri, Gortázar ha explicat que el banc parteix d'un "posicionament excel·lent, de clar lideratge comercial".

Ha assenyalat les quotes de mercat del 25% en volum de negoci o del 29,3% en estalvi a llarg termini amb què compta l'entitat i ha dit que CaixaBank té "un balanç fort".

Gortázar ha destacat que la rendibilitat s'ha situat en "nivells més que raonables" després d'anys de retorns que ha definit com molt baixos.

Ha apuntat que la voluntat del banc és "continuar creixent i mantenir la rendibilitat a nivells adequats per generar valor".

MOROSITAT

El conseller delegat de l'entitat ha destacat que els saldos dubtosos representaven el 2,7% de la cartera a tancament de l'any passat, dada que ha comparat amb el 6% del 2018, i ha afegit que durant el 2023 es va reduir "en termes d'euros".

Ha subratllat que, en l'exercici anterior, la morositat es va estabilitzar malgrat que "la pujada dels tipus d'interès i l'entorn econòmic amenaçava amb un repunt de la morositat".

Gortázar ha posat en valor que la morositat de l'entitat és inferior a la mitjana del sector del 3,5%: "Sent un 25% del sector, és una diferència realment rellevant".

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés