Publicat 8/5/2019 16:43:38 +02:00CET

Gortázar (CaixaBank) demana "començar de cap i de nou" amb les pràctiques de la banca en el passat

VÍDEO: Economía.- CaixaBank aclara al futuro Gobierno que el sector no es responsable de los errores de otras entidades
EUROPA PRESS

MADRID, 8 maig (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha demanat "començar de cap i de nou" amb les pràctiques de les entitats financeres en el passat, alhora que ha reconegut que la llei hipotecària ha quedat "obsoleta" i que la nova, que entrarà en vigor el proper mes de juny, és l'"adequada" pel que fa a la protecció al consumidor.

Així ho ha indicat el número dos de CaixaBank durant la 'XXVI Trobada del Sector Financer' organitzada per Deloitte en col·laboració amb Sociedad de Tasación i ABC.

Gortázar ha destacat el gran nombre de reclamacions dels consumidors durant els darrers anys i ha assegurat que el banc està fent "un esforç" per canviar la manera de fer les coses i adaptar-se al nou entorn.

Al mateix temps, ha reconegut que no hi ha cap dubte de la negativa reputació que impacta en el sector, encara que ha assegurat que "no és responsable de les pèrdues del passat". "Els responsables ja no hi són o han mutat completament", ha asseverat.

"Hem de recuperar el suport de la societat. És evident que els bancs hem estat objecte de crítiques importants, culpa en part de les entitats que han costat diners al contribuent, malgrat que les que hi som no hem costat res", ha remarcat.

De fet, el conseller delegat de CaixaBank ha lamentat que el rescat a les caixes li ha costat "molt", fins a 4.700 milions d'euros. "Això està aquí i no n'hi ha cap dubte", ha postil·lat.