Publicat 30/4/2019 17:09:19 +02:00CET

Gortázar (CaixaBank) confia a tancar "a temps" un acord sobre l'ERO

Economia.- Gortázar (CaixaBank) confia a tancar "a temps" un acord sobre l'ERE
EUROPA PRESS

VALNCIA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, confia a poder tancar "a temps" un acord amb els sindicats sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que preveu la sortida de 2.157 treballadors, el tancament de 793 oficines i mesures de mobilitat geogrfica.

L'objectiu del banc és concloure les negociacions a mitjan maig, cosa que Gortázar creu que ser possible grcies a l'"esfor i la bona voluntat de tots".

Gonzalo Gortázar s'ha pronunciat en aquests termes durant la presentació dels resultats de Caixabank corresponents al primer trimestre del 2019, en ser preguntat pel descens de rendibilitat i eficincia, l'augment de despeses, i l'inici de les negociacions de l'ERO.

Segons ha explicat, la rtio d'eficincia del banc "empitjora" respecte a l'any passat, principalment a causa de l'increment de la massa salarial i la inversió en desenvolupament tecnolgic, és a dir, en la transformació de la xarxa a favor d'oficines Store, el model d'atenció In Touch, la qual cosa "lgicament dona més raons a la negociació laboral", ha apuntat.

En aquest sentit, ha assenyalat la necessitat d'emprendre l'ERO perqu CaixaBank pugui "seguir creixent de manera eficient, rendible i sostenible en el futur". "Per aix necessitem una negociació laboral, necessitem apostar per l'eficincia del banc", ha insistit.

En el marc de les negociacions, Gortázar ha valorat els "esforos que totes les parts estan fent, dedicant temps i mirant d'arribar a un punt de trobada" des de fa gairebé quatre mesos.

Segons el conseller delegat de l'entitat, tant els representants sindicals com l'equip de CaixaBank estan "treballant dur" per tancar un acord a mitjan maig. "Crec que és un esfor de bona voluntat" per "aconseguir el que sigui millor a llarg termini", ha afegit.

DISPOSATS A RENUNCIAR A LES EXTINCIONS FOROSES

En tot cas, "a dia d'avui ens queden dies i algunes nits de negociació i feina", ha adms Gortázar. Per part, de l'equip directiu, ha destacat, ja s'ha traslladat que "estem disposats a renunciar a extincions foroses si s'arriba a acord sobre la resta" dels punts plantejats en l'ERO.

Per al conseller delegat, "el que més es desitja és arribar a un punt d'acord amb el mxim consens possible". "Treballarem per arribar a l'objectiu a temps", encara que "si no es pot haurem de replantejar-ho", ha concls.