Publicat 1/2/2019 17:18:59CET

Gortázar (CaixaBank) celebra la reducció d'actius problemàtics i la millora de la rendibilitat el 2018

CAIXABANK - Archivo

L'entitat preveu un bon creixement per a Espanya i Portugal el 2019

VALÈNCIA, 1 Febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha celebrat aquest divendres el reforç del lideratge en la seva posició de mercat, la reducció dels actius problemàtics i la millora de la rendibilitat, que ja ha recuperat el nivell adequat per cobrir el cost del capital registrat per l'entitat financera en l'exercici 2018.

En la roda de presentació dels resultats del 2018 que s'ha celebrat a la seva seu de València, Gortázar ha definit que aquests han estat els "tres grans eixos" de l'entitat financera durant l'exercici anterior, en el qual han obtingut un benefici atribuït de 1.985 milions d'euros, la qual cosa representa un augment del 17,8%.

En aquest sentit, Gortázar ha assenyalat que la ràtio de morositat del grup s'ha reduït fins al 4,7% --enfront del 6% de fa un any-- i que els saldos dubtosos han baixat fins als 11.195 milions d'euros.

Per la seva banda, el president de CaixaBank, Jordi Gual, ha remarcat el lideratge comercial de l'entitat el 2018 amb 16 milions de clients entre Espanya i Portugal, a més de reivindicar el seu primer lloc en la banca digital, amb una quota de penetració del 32% i les quotes de mercat en domicialització bancària --26,8%--, fons d'inversió --el 17%--, i plans de pensions --el 24,1%--.

EVOLUCIÓ BPI

Gortázar ha exposat que el 2018 ha estat un "any molt positiu" per al banc portugés BPI i que les línies a seguir durant aquest 2019 i amb l'actual pla estratègic al país lusità són créixer, guanyar quota de mercat i millorar els marges.

En concret, el BPI ha contribuït al benefici amb un total de 380 milions, davant dels 176 milions d'euros en l'exercici del 2017, mentre que el resultat de CaixaBank a Espanya ha arribat als 1.605 milions d'euros, un 6,4% més.

ESPANYA I PORTUGAL

Gual ha remarcat que tots dos països han tancat el 2018 amb "creixements notables", la qual cosa ha dit que es deu al fet que les seves economies es continuen beneficiant de les reformes estructurals engegades.

Ha exposat que aquestes "bones bases" garanteixen que el 2019 tots dos països continuïn mantenint els registres de creixement superiors a la majoria d'economies avançades, a més de l'embranzida de la demanda interna per al desenvolupament de l'activitat econòmica.

És per aquest motiu que ha sostingut que és en aquest context en el qual s'han d'afrontar els "reptes pendents" com el deute públic i garantir un creixement econòmic equilibrat i inclusiu i que mantingui la competitivitat.

Així mateix, ha indicat que el mercat espanyol i el portuguès seguiran encarant aquest any diversos "desafiaments" com uns tipus d'interès baixos, que preveu que es mantinguin, un creixement del crèdit modest i més competència i pressió en els marges que resulten de la transformació digital que s'està produint.

Gual ha afegit que la banca també ha de "reparar la reputació danyada" al llarg dels anys de la crisi econòmica, la qual cosa ha definit com essencial per al desenvolupament del sector, que ha subratllat que es basa en la confiança de la clientela.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.