Publicat 1/2/2019 16:16:23CET

Gortázar (CaixaBank) assegura que "es deixaran la pell" per aconseguir un acord sobre l'ERO

Enrique Palomares - Europa Press

Encara no han estimat els costos de la reestructuració i no preveuen rebaixar els sous

VALÈNCIA, 1 Febr. (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha assegurat aquest divendres que "es deixaran la pell" per aconseguir un acord amb els sindicats sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que està previst que afecti 2.157 treballadors --més del 7% de la plantilla--.

"Farem tots els possibles i impossibles per arribar a un acord amb els sindicats", ha remarcat Gortázar en la ronda de preguntes de la presentació dels resultats de l'exercici 2018 de CaixaBank a la seva seu a València.

Gortázar ha indicat que les negociacions transcorren pel "curs propi" d'una negociació, malgrat que l'empresa i els sindicats presenten posicions "molt diferents", i ha rebutjat que s'estigui contemplant una rebaixa del sou als treballadors.

En ser preguntat pels costos que pot acabar tenint aquesta reestructuració, Gortázar ha assenyalat que no estan encara en situació de fer una estimació: "És prematur avançar les xifres".

Per Gortázar, és prioritari tancar un acord satisfactori amb els sindicats "al més aviat possible", malgrat que ha defensat que els representants dels treballadors necessiten temps per entendre la justificació de les mesures que planteja la companyia.

Per la seva banda, el president de CaixaBank, Jordi Gual, ha emmarcat l'ERO dins del Pla estratègic 2019-2021 com un "exercici de prudència" amb l'objectiu d'anticipar-se als esdeveniments futurs i prendre decisions ara per estar en una millor situació al futur, que ha valorat que estarà marcat pel canvi digital, un escenari de tipus d'interès baix i un mercat en creixement reduït.

Per al president de CaixaBank cal repensar la xarxa d'oficines per atendre millor els clients amb totes les tecnologies disponibles: "Aquesta és la filosofia".

"La nostra trajectòria ens avala. En el passat hem arribat a acords i aquesta és també la voluntat de totes dues parts aquesta vegada", ha afegit Gual.

ERO

L'ERO sobre 2.157 treballadors es preveu que es reparteixi en 1.913 treballadors de la xarxa d'oficines i 244 de serveis de suport a la xarxa, sense afectació al territori de Barcelona ni Teruel.

CaixaBank també ha posat sobre la taula ampliar l'horari d'atenció al públic a les tardes en totes les oficines, encara que sense especificar com ni quan; ampliar la mobilitat geogràfica dels 25 quilòmetres a l'àmbit provincial; augmentar la plantilla 'in touch' de 900 a 2.000 persones; abaratir la classificació d'oficines o eliminar els sotsdirectors i els segons responsables a les oficines de menys de quatre treballadors.

Els objectius de negoci del banc passen per tancar 821 sucursals urbanes, fins a comptar-ne amb un total de 3.640 el 2021, des de les 4.461 actuals, i avançar cap a una transformació de la seva xarxa que permeti ampliar el nombre d'oficines d'assessorament urbanes ('Store') fins a les 700, des de les 285 actuals, així com mantenir la xarxa de sucursals a les petites poblacions (xarxa AgroBank) i desenvolupar els seus serveis digitals.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.