Google millorarà la transparència en casos d'assetjament sexual després de les protestes dels treballadors

Edificio Google
BRIONV/CC/FLICKR - Archivo
Publicat 9/11/2018 18:30:31CET

MADRID, 9 Nov. (EUROPA PRESS) -

Google està implementant canvis perquè els seus treballadors "se sentin recolzats i empoderats", i duplicarà el seu compromís perquè l'empresa tecnològica sigui "un lloc de treball representatiu, equitatiu i respectuós". Entre les mesures anunciades, l'empresa tecnològica promet més "informació i transparència" sobre les investigacions i els resultats de l'assetjament sexual a l'empresa.

El director executiu de Google, Sundar Pichai, ha traslladat a tots els empleats a través d'un correu electrònic una sèrie de canvis. Aquesta comunicació interna es produeix una setmana després que més de mil treballadors de la companyia de tot el món es manifestessin per protestar contra l'assetjament sexual per part d'alguns dels seus executius i contra la desigualtat salarial, entre d'altres comportaments.

"Com a CEO, em prenc aquesta responsabilitat de manera molt seriosa i estic molt compromès per incloure els canvis necessaris per millorar --ha dit-- No ho hem fet sempre bé en el passat i demanem perdó per això. Està clar que hem d'implementar canvis".

Google va a "actualitzar i estendre" la formació obligatòria per a tots els empleats sobre assetjament sexual i, a partir d'ara, "si un empleat no completa aquesta formació, això afectarà la seva avaluació". Així mateix, l'arbitratge serà opcional per les denúncies individuals d'assetjament i agressió sexual.

"Google mai ha requerit confidencialitat en el procés d'arbitratge i l'arbitratge encara pot ser la millor fórmula per diversos motius, però reconeixem que l'elecció ha de ser de cadascú", ha explicat el CEO.

També s'estan renovant la forma en la qual es manegen i examinen les preocupacions dels empleats. En concret, s'estan "unificant en un els canals de report i incloent la possibilitat que l'empleat compti amb suport personal"; millorant els processos utilitzats fins ara en aquestes situacions i oferint atenció i recursos addicionals als empleats durant i després del procés, com assessorament i suport professional.

"Tornarem a comprometre'ns amb els objectius de la companyia sobre la diversitat, la igualtat i la inclusió centrant-nos a millorar la representació a través de la contractació i la retenció i de crear una cultura més inclusiva per a tots", conclou l'email.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.