Google millora la comprensió de les peticions de cerca per oferir resultats més precisos

Publicat 25/10/2019 17:33:56CET
Cercador Google.
GOOGLE - Archivo

MADRID, 25 oct. (Portaltic/EP) -

Google ha desenvolupat una eina que millora la comprensió de les cerques que els usuaris fan en el cercador a través d'una tecnologia que relaciona cada una de les paraules d'una frase amb la resta per entendre-les en context amb la finalitat d'entendre les formes d'expressió de les persones i oferir resultats de cerca més precisos i encertats.

Google ha anunciat a través d'un comunicat el llançament d'una tècnica basada en una xarxa neural per al processament natural del llenguatge (NLP) denominada 'Representacions de Codificador Bidireccional de Transformadors (BERT en anglès) que, gràcies a l'aprenentatge automàtic, millora la manera en què les cerques de Google entenen les peticions que els usuaris fan a través del cercador.

L'eina va ser presentada l'any passat i des de l'empresa asseguren que ha estat el resultat "de la investigació de Google en 'transformadors'", una arquitectura de xarxa neural per a la comprensió del llenguatge que va néixer el 2017. A partir d'aquest sistema, Google ha creat un model que "processa les paraules en relació amb totes les altres paraules en una frase, en lloc d'una per una en ordre", expliquen.

D'aquesta manera, el sistema permet que cada paraula estigui relacionada amb el context que li proporcionen la resta de paraules que l'acompanyen dins d'una cerca, fet que resulta "particularment útil per a la comprensió de la intenció després de les peticions de cerca" que fan els usuaris.

Això sobretot afectarà, d'acord amb la companyia, a les peticions "més conversacionals o a les cerques on preposicions com 'per' o 'a' tenen importància en el significat". Així, si ara un usuari cerca '2019 viatger brasiler a USA necessita un visat', el sistema entendrà que es tracta d'un usuari brasiler viatjant als Estats Units i no al contrari, com passava anteriorment, fet que oferirà un resultat més precís per a la seva petició.