Publicat 5/4/2019 19:30:48 +02:00CET

Google dissol el seu consell extern per a l'tica de la Intelligncia Artificial un setmana després de crear-lo

Google dissol el seu consell extern per a l'tica de la Intelligncia Artificia
PIXABAY

MADRID, 5 abr. (Portaltic/EP) -

Google ha dissolt el seu consell extern d'experts especialitzat en el manteniment de l'tica per al desenvolupament de la Intelligncia Artificial i altres tecnologies emergents després de gairebé una setmana de la seva creació, i a causa de les polmiques generades pel seu funcionament.

Un portaveu de la companyia nord-americana ha confirmat al portal Vox News l'eliminació del conegut com Advanced Technology External Advisory Council (ATEAC), un consell integrat per enginyers i experts externs constitut el passat 26 de mar.

Aquesta decisió ha estat perqu "ha quedat clar que en l'entorn actual, ATEAC no pot funcionar com volíem", segons ha confirmat un portaveu de Google en un comunicat de Google rems a Europa Press.

Google ha decidit posar fi al consell, en qu els experts assessoraven Google i altres companyies per respectar els estndards tics en el desenvolupament de tecnologies com la IA i el reconeixement facial, que recentment ha registrat polmiques per biaixos racials, segons explica Reuters.

Malgrat la desaparició del consell d'experts, Google ha manifestat la seva intenció de "tornar a replantejar el projecte". "Seguirem sent responsables amb la nostre feina pel que fa als importants reptes que planteja la IA, i trobarem maneres de comptar amb opinions externes sobre aquests temes", ha assegurat el seu portaveu.

Segons explica Vox News, el consell d'experts d'ATEAC constava de vuit membres que s'hauria reunit quatre vegades durant el 2019 per valorar les preocupacions sobre la IA de Google, entre les quals s'inclouen l'ús d'aquestes tecnologies per part d'estats per a finalitats militars.

La constitució d'aquest comit va rebre el rebuig de milers d'empleats de Google, que van signar una petició en contra de la presncia del president de la fundació conservadora nord-americana Heritage Foudation, Kay Coles.

Els treballadors de la companyia van protestar pels comentaris emesos per Coles sobre la comunitat de persones transexuals, considerats com "transfbia", i la seva posició escptica sobre el canvi climtic.