Google descobreix que pagava menys als seus enginyers que a les seves enginyeres per la mateixa feina

Logos Google Chrome
PIXABAY/CC/GERALT - Archivo
Publicat 6/3/2019 19:50:59CET

MADRID, 6 Març (EUROPA PRESS) -

L'estudi sobre igualtat salarial que desenvolupa anualment Google entre els seus empleats ha revelat que la companyia va discriminar salarialment als seus treballadors homes enfront de les seves companyes dins de la categoria professional de "enginyers de programari de nivell 4", per la qual cosa la multinacional indemnitzarà a les afectades, segons ha confirmat l'empresa en una entrada del seu blog corporatiu.

D'aquesta manera, Google va informar que ha destinat un total de 9,7 milions de dòlars (8,78 milions d'euros) a compensar la discriminació salarial per gènere o raça que han patit un total de 10.677 dels seus empleats, encara que no precisa la xifra exacta d'homes i dones que han estat indemnitzats. El 2017, l'empresa de Mountain View va compensar a 228 empleats amb 270.000 dòlars (239.000 euros).

Google va explicar que les discrepàncies salarials més grans detectades el 2018 s'expliquen en primer lloc perquè en una categoria particularment gran, el nivell 4 d'enginyers de programari, els homes van cobrar menys retribucions amb caràcter discrecional que les dones.

Així mateix, la companyia va realitzar una anàlisi sobre el procediment de noves contractacions per detectar possibles discrepàncies en les ofertes presentades als nous empleats, i han assenyalat que el 49% dels diners destinats a corregir desajustaments salarials va derivar d'aquesta causa.

"El sou ha d'estar basat en allò que fas, no en qui ets", va subratllar Lauren Barbato, responsable d'analitzar la igualtat salarial a Google, assenyalant que la remuneració de cada empleat de la companyia es configura algorítmicament en funció de diferents factors relacionats amb el treball realitzat, incloent la seva localització, nivell i acompliment, i ha afegit que quan els gerents volen aplicar qualsevol tipus de discrecionalitat a aquestes remuneracions han de justificar-ho.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.