Publicat 20/8/2019 18:38:59 +02:00CET

Google deixa de compartir dades de cobertura amb operadors de telefonia per protegir la privadesa dels usuaris

Recurs Google
BRIONV CC FLICKR - Archivo

MADRID, 20 ago. (Reuters/EP) -

Google ha posat fi a un servei que indicava les zones de menys o més cobertura als operadors de telefonia mòbil a través dels mòbils Android, malgrat que aquestes dades eren anònimes, a causa de la preocupació de l'empresa per la privadesa dels usuaris.

El servei Mobile Network Insights de Google es va llançar al març del 2017 i era essencialment un mapa que mostrava la intensitat del senyal dels operadors i les velocitats de connexió que hi havia a cada zona.

L'abril passat, Google va deixar d'oferir aquest servei, que era essencial per als operadors de telefonia mòbil a l'hora de prendre decisions sobre si havien d'ampliar o millorar la cobertura en determinades zones basant-se en les dades de cobertura dels dispositius Android.

Google ha decidit posar un punt i final al servei de Mobile Network Insights malgrat ser una recollida de dades anònima. Quatre persones relacionades directament han comunicat a Reuters que el tancament del servei estava relacionat amb les preocupacions amb la qüestió de la privadesa de dades.

Algunes de les fonts properes a Google també van destacar raons secundàries com "dificultats per garantir que la qualitat de les dades i que les actualitzacions de connectivitat entre els operadors es materialitzessin".

Les dades que se subministraven en aquest servei eren dades anònimes que s'havien recollit dels dispositius Android que havien optat per compartir l'historial d'ubicacions, l'ús i els diagnòstics amb Google.

En ser un conjunt de dades agregat no es vinculava la informació amb un usuari individual. Únicament incloïa les dades relacionades amb el servei del seu operador i el dels competidors, que no estaven identificats.

Aquests fets es produeixen després que Google s'hagi trobat en polèmiques relacionades amb l'ús de dades dels seus clients com la transcripció de les converses dels usuaris de l'Assistent de Google, que la companyia ha deixat d'efectuar, com va anunciar recentment.