Publicat 12/7/2019 14:08:39 +02:00CET

Google admet que transcriu un 0,2% de les converses del seu assistent virtual

Altaveu intel·ligent Google Home
EL CORTE INGLÉS/GOOGLE - Archivo

MADRID, 12 jul. (Portaltic/EP) -

Google ha admès aquest dijous la filtració d'un conjunt d'enregistraments d'àudio confidencials que ha tingut lloc als Països Baixos i ha reconegut que utilitza experts per dur a terme transcripcions d'un 0,2 per cent dels comandaments de veu de l'assistent per millorar-ne el funcionament.

El mitjà belga VRT News va informar aquest dimecres sobre la presència d'un conjunt d'arxius d'àudio privats procedents de comandaments de veu d'usuaris de l'assistent de Google, i va alertar que la companyia nord-americana utilitzava experts per transcriure aquests àudios.

A més, el mitjà alertava que els revisors de Google podien sentir les converses i els sorolls de fons dels usuaris de l'assistent i dels seus altaveus intel·ligents Home, incloent informació personal com ara noms o adreces, i també que aquestes converses eren gravades i emmagatzemades.

Ara, en un comunicat, Google ha admès que un dels seus experts revisors ha violat les polítiques de la companyia i ha filtrat dades confidencials d'àudios en neerlandès.

El product manager del cercador de Google, David Monsees, ha assegurat que els seus equips estan investigant els fets i que prendran accions. "Estem duent a terme una revisió completa de les nostres mesures de seguretat per evitar que tornin a produir-se conductes negatives com aquesta", segons Monsees.

Google ha explicat també el funcionament de la seva tecnologia de reconeixement de parla, a través d'experts en llenguatge que "revisen i transcriuen un petit nombre de comandaments" per millorar el funcionament de l'assistent en els diferents idiomes en què està disponible.

La companyia nord-americana ha assegurat que els seus experts de llenguatge "només revisen al voltant del 0,2 per cent de totes les mostres d'àudio" de l'assistent, i que a més aquestes no s'associen als comptes d'usuari com a part del procés.

A més, s'instrueixen els revisors perquè "no transcriguin converses de fons o altres sons, i que només transcriguin les mostres d'àudio que s'adrecen a Google", explica la companyia. També han aclarit que l'assistent de Google només envia dades d'àudio als servidors de l'empresa després de detectar el comandament d'activació 'Hey, Google'.