Publicat 26/3/2019 17:42:45 +01:00CET

Gonzalo Boye: "Volen el president Torra inhabilitat i fora de la Generalitat"

28A.- Gonzalo Boye: "Volen Al President Torra Inhabilitat I Fora De la Gene
EUROPA PRESS - DAVID ZORRAKINO

Assegura que Torra no podia retirar els llaos dels edificis públics "sense vulnerar la llei"

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

Gonzalo Boye, advocat que coordina la defensa internacional de Carles Puigdemont i els exconsellers del seu govern, ha assegurat aquest dimarts que el president de la Generalitat, Quim Torra, no té potestat per retirar els llaos grocs i altres símbols sense vulnerar la llei i ha lamentat que el volen "inhabilitat i fora de la Generalitat".

En una entrevista d'Europa Press per la publicació del seu llibre '...Y ahí lo dejo. Crónica de un proceso' (Roca Editorial), Boye ha valorat que l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) i la previsible presentació d'una querella per part de la Fiscalia Superior de Catalunya per presumpta desobedincia formen part d'un pla per "criminalitzar l'activitat del president Torra".

"Aix no és que el president Torra s'hagi obstinat a deixar un lla, és que la JEC li ordena fer unes coses que ell no podia fer perqu la llei no li permet", ha argumentat, i ha afegit que la Junta li va ordenar fer-ho en uns edificis sobre els quals el president catal no té competncia.

Ha destacat que "es van aportar 131 pgines amb el llistat de tots els edificis pertanyents a la Generalitat i que no depenen del president Torra. A la Junta aix no li va importar", a més d'indicar que en cap moment se citava directament el Palau de la Generalitat.

"I el més sorprenent és que la JEC, que hauria de ser un rgan imparcial i que est majoritriament composta per jutges, no hagi previst que l'ordre que estava donant no es podia complir", ha lamentat, i ha afegit que va ordenar al conseller d'Interior que demanés als Mossos d'Esquadra que retiressin aquests símbols, quan la llei de la policia catalana no permet que un conseller els doni ordres executives.

Ha considerat que sens dubte el que es busca és inhabilitar-lo i que "en aquest concert hi ha molta més gent darrere", sense donar més detalls.

Boye ha posat l'accent que en breu es presentar una querella contra la JEC per les decisions adoptades en aquest procediment, i ha vaticinat, sobre la possible querella de la Fiscalia, que, quan el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) "valori tota la documentació que hi ha aquí, probablement arribi a una conclusió totalment diferent a la qual estan arribant alguns mitjans".