González Terol (PP) diu després de l'informe de l'Advocacia que Sánchez consuma la "traïció més gran a Espanya"

Publicat 30/12/2019 12:52:35CET

Els càrrecs del PP carreguen contra Sánchez a les xarxes socials i asseguren que no tot hauria de "valer" per aconseguir la investidura

MADRID, 30 des. (EUROPA PRESS) -

El sotssecretari de Política Territorial del PP, Antonio González Terol, ha afirmat aquest dilluns després de conèixer l'informe de l'Advocacia de l'Estat que el cap de l'executiu d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez, ha consumat "la traïció més gran a Espanya". Al seu entendre, el candidat socialista podrà governar però el PSOE "mai no es podrà tornar a mirar al mirall".

Així s'ha pronunciat després que l'Advocacia de l'Estat hagi sol·licitat la posada en llibertat del líder d'ERC condemnat pel procés Oriol Junqueras perquè pugui exercir com a eurodiputat. Al seu informe, afirma que caldria permetre el seu desplaçament tant a la Junta Electoral Central com a la seu del Parlament Europeu per complir amb els tràmits necessaris.

González Terol considera que aquest 30 de desembre és el dia que Sánchez ha consumat "la traïció més gran a Espanya". "Governarà, però el PSOE mai no es podrà tornar a mirar al mirall. Quina vergonya!", ha assegurat en un missatge al seu compte oficial de Twitter, que ha recollit Europa Press.

Per la seva banda, l'exministre de l'Interior i actual eurodiputat Juan Ignacio Zoido ha assenyalat que "ERC no només" coneixia l'informe de l'Advocacia de l'Estat abans de ser públic sinó que "a més aquest respon al 'gest' que havia demanat a Pedro Sánchez per facilitar la seva investidura". "Calen moltes explicacions envers aquest assumpte, no tot hauria de valer per ser president", ha afirmat.

Per la seva banda, el senador valencià del Grup Popular Fernando de Rosa ha subratllat que amb això "el PSOE es converteix en el millor aliat per trencar l'unitat d'Espanya". "La següent peça a entregar serà la Constitució. No s'hi val tot per a una investidura", ha afegit.

"ÚS EXTREMADAMENT GREU DE LES INSTITUCIONS DE L'ESTAT"

En uns termes semblants s'ha expressat el secretari general del PP català, Daniel Serrano, que ha indicat que "això no ho val una investidura". A més, ha recalcat que "encara sort que la Fiscalia no ha cedit ni al xantatge d'ERC ni a la humiliació a la qual a Sánchez ha sotmès l'Advocacia de l'Estat". "Ara toca confiar en la justícia i en el Tribunal Suprem", ha postil·lat a Twitter.

La diputada i exalcalde de Ciudad Real, Rosa Romero, ha criticat "l'ús extremadament greu de les institucions de l'Estat". Al seu judici, si Sánchez és president, els espanyols "perden".

La presidenta del Comitè Electoral Nacional del PP, Belén Hoyo, ha assenyalat que ja tenen confirmats els "quatre primers socis del PSOE: els comunistes bolivarians de Podem, els nacionalistes bascos, els filoetarres de Bildu i els independentistes catalans".

"Ningú dubtarà que Espanya tindrà un govern que vetllarà pels interessos generals...veritat?", s'ha preguntat a la mateixa xarxa social.

Contador