González (Pimec) diu que un SMI català de 1.200 euros podria perjudicar la competitivitat

Publicat 12/12/2019 12:23:50CET
Àlex Goñi, Miquel Camps, Josep González, Antoni Cañete i Modest Guinjoan (Pimec)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 des. (EUROPA PRESS) -

El president de Pimec, Josep González, ha afirmat aquest dijous que establir un salari mínim interprofessional (SMI) a Catalunya de 1.200 euros podria perjudicar la competitivitat de la comunitat.

"S'ha de mirar amb serietat i responsabilitat. D'entrada, ens preocupa aquesta possibilitat", ha dit González en roda de premsa en ser preguntat per aquesta mesura.

El vicepresident i conseller d'Economia de la Generalitat, Pere Aragonès, va plantejar aquest any calcular un SMI de referència a Catalunya a través del consens social amb patronals i sindicats.

Tot i que el també coordinador nacional d'ERC no va xifrar la quantitat d'aquest SMI, en el programa electoral dels republicans catalans es proposava un salari de 1.200 euros mensuals.

González ha admès "reserves" respecte a aquesta mesura pel seu possible efecte sobre la competitivitat de l'economia catalana, i perquè tampoc no s'ha ofert gaire informació sobre aquesta qüestió, ha dit.

"Una cosa és pujar el SMI a 1.000 euros i una altra cosa són 1.200 o 1.300", ha insistit González, qui també s'ha mostrat reticent a establir un SMI a Barcelona.