Publicat 29/11/2015 10:19:19 +01:00CET

González (Pimec) creu que Moncloa "disfressa" pressió al Govern posant condicions al FLA

BARCELONA, 29 nov. (EUROPA PRESS) -

El president de Pimec, Josep González, ha considerat que el Govern "disfressa" el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) de mesura de control del bon ús dels diners a Catalunya, però és una mesura de pressió que va en la direcció de l'article 155 de la Constitució, de suspensió de l'autonomia.

"Es disfressa d'un control del bon ús dels diners, però ho veiem com una mesura de pressió dins d'aquesta situació que tenim entre Catalunya i Madrid", ha afirmat González en una entrevista d'Europa Press.

"Si no està en la línia d'aquest article, sí que sembla un pas en aquesta direcció", ha afegit el president de la patronal, que ha urgit que es paguin els deutes a tots els proveïdors.

"Veiem amb preocupació aquesta mesura, que forma part d'aquest pols entre Catalunya i Madrid", ha manifestat González.

RESPONSABILITAT POLÍTICA

Sobre les negociacions entre JxSí i la CUP, el president de Pimec ha assenyalat que l'empresariat està preocupat perquè el procés de formar Govern s'està allargant massa, i ha demanat "responsabilitat" als partits perquè es pugui posar en marxa l'executiu català com més aviat millor.

"Creiem que és desitjable que aquesta situació s'aclareixi com més aviat millor. Si això s'ha de fer amb eleccions o no, és un tema en el qual no entrem, perquè hem de saber els problemes que hi ha per poder-los valorar", ha argumentat.

González ha subratllat que les empreses necessiten una estabilitat i ha alertat que "aquesta situació provisional no és bona".