Actualitzat 15/7/2020 9:15:23 +00:00 CET

González Laya té "plena confiança" en la Generalitat per controlar els brots

La ministra d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, en una sessió de control al Senat. Madrid (Espanya), 14 de juliol del 2020.
EUROPA PRESS/J. Hellín. POOL - Europa Press

MADRID, 15 jul. (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Afers Exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya, ha afirmat aquest dimarts que té "plena confiança en les autoritats del Govern per controlar la situació i els brots" de covid-19 a Catalunya.

En una entrevista de la cadena CNBC que ha recollit Europa Press, la ministra ha admès que, aquests darrers dies, les decisions per restringir moviments han patit vaivens però que hi ha contribuït el fet que es tracta d'una situació nova.

En tot cas, ha assenyalat que les decisions es prendran respectant les lleis i que hi ha "una determinació molt clara de les autoritats catalanes d'assegurar que es proveeix la màxima seguretat a la regió".

Quant a les imatges de turistes, alemanys a Mallorca, que han fet témer al Govern alemany que es produeixi un focus de covid-19, ha assenyalat que s'han vist imatges semblants a tot Europa, també a Alemanya, i que el que fan és recordar la importància de mantenir comportaments responsables.

"Com a tot arreu anem aprenent a conviure amb la covid-19, amb un enemic que no hem derrotat del tot", ha dit González Laya, que ha admès que a Espanya, com a la resta del món, la situació és i serà "incerta" fins que es trobi una vacuna.

Amb tot, ha defensat que Espanya ha après a controlar el vessant sanitari de la pandèmia de manera "més intel·ligent", aïllant millor els casos positius i amb millors capacitats.