Publicat 25/5/2020 13:24:02 +02:00CET

González Laya, la candidata europea favorita a dirigir l'OMC

La ministra d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, en la Comissió d'Afers Exteriors del Senat, Madrid (Espanya), 21 de maig del 2020.
Pool

MADRID, 25 maig (EUROPA PRESS) -

La ministra d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Arancha González Laya, apareix com una de les principals favorites al càrrec de director general de l'Organització Mundial del Comerç (OMC), lloc que deixarà vacant el proper 31 d'agost el brasiler Roberto Azevedo, després de dimitir el 14 de maig.

Segons el setmanari econòmic alemany 'Wirtschaftswoche' (WiWo), l'oposició dels Estats Units a l'excomissària europea de Comerç Cecilia Malmstrom pot augmentar les opcions de González Laya, que tornaria a l'ens en la qual ha desenvolupat part important de la seva trajectòria, després de ser directora del gabinet de Pascal Lamy i la seva representant en el G-20.

No obstant això, fonts diplomàtiques de Ginebra, seu de l'organisme, haurien expressat a la mateixa revista simpatia perquè el director de l'OMC sigui d'origen africà, tot i que ara com ara no s'ha arribat a consensuar un potencial candidat.