Publicat 24/6/2019 12:23:21 +02:00CET

González creu que a Catalunya hi ha hagut "poca política i molta judicialització, però no politització de la justícia"

El Rei Felipe VI presideix la reunió del Patronat del Real Institut Elcano d'Estudis Internacionals i Estratègics a Madrid
Casa Real

MADRID, 24 juny (EUROPA PRESS) -

L'ex-president del Govern d'Espanya Felipe González creu que a Catalunya s'ha fet "poca política i molta judicialització, però no politització de la justícia" i, de fet, ha opinat que el president del tribunal que ha jutjat el procés està fent una feina "absolutament increïble".

Segons ha dit, el que ell lamenta és que "tots els responsables de l'Estat" depenguin "d'aquesta fantàstica instrucció i desenvolupament de judici oral" que ha fet Marchena. González s'ha expressat així en declaracions als periodistes després de participar en un fòrum a casa d'Amèrica, per aclarir que unes reflexions que havia fet sobre politització de la Justícia no estaven relacionades amb Catalunya. "Ni se m'havia ocorregut", ha dit.

González estava parlant del Brasil i del jutge Sergio Moro, que va empresonar l'expresident Luis Inazio Lula Da Silva, quan ha advertit que "a tot arreu els partits estan judicialitzant la política" i porten als tribunals el que no són capaços de resoldre "encara que siguin problemes polítics".

"Quan aquest fenomen madura hi ha un rebot difícilment evitable que és que la justícia respon els problemes que li lliuren i acaba per polititzar la justícia", ha prosseguit, de manera que de vegades sembla que a la Justícia se li lleva la bena d'un ull, "sigui del dret o de l'esquerre".