Publicat 25/03/2021 12:59CET

Goirigolzarri entén les condicions de la CNMC a la fusió CaixaBank-Bankia i diu que "no alteren els plans"

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, en el 'I Simposi de l'Observatori de les Finances' que han organitzat 'El Español' i 'Invertia'
EL ESPAÑOL

MADRID, 25 mar� (EUROPA PRESS) -

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha descartat que la fusió amb CaixaBank disminueixi el nivell de competència en el sector bancari espanyol i ha assegurat que entén les condicions que ha imposat la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) a l'operació, que "no alteren els plans".

Així ho ha assenyalat durant la seva intervenció en el 'I Simposi de l'Observatori de les Finances' que han organitzat 'El Español' i 'Invertia', després que la CNMC hagi autoritzat l'operació però amb un seguit de compromisos per solucionar alguns riscos de competència de determinades àrees del grup.

Goirigolzarri ha dit que aquestes condicions "no alteren els plans" i ha explicat que el supervisor ha vist que en banca minorista hi havia "una certa sensibilitat i impacte en la competència" a zones en què CaixaBank es convertia en l'única entitat, després de l'absorció de Bankia, per raons de competència i d'inclusió financera.

"Ho hem proposat a la CNMC i li ha semblat raonable que durant tres anys mantinguem una situació especial en termes de condicions en aquests codis postals i entenc perfectament les qüestions que va plantejar la CNMC. Crec que la nostra proposta és molt raonable, molt bona per a la competència i no modifica en allò essencial l'estratègia", ha assenyalat el directiu.

El president de Bankia ha descartat que la fusió de CaixaBank i Bankia redueixi el nivell de competència en el sector bancari espanyol, com demostra el fet que les empreses espanyoles es financen a tipus més baixos que les alemanyes i les hipoteques se signen a tipus més baixos que a la resta d'Europa.

"No hi ha hagut un descens de la capacitat competitiva en absolut. Són quotes típiques dins la UE i, per tant, no considero que la nostra operació signifiqui una reducció de competència, com molt bé ha vist la CNMC, que ha posat aquestes condicions i aquest focus que entenc perfectament, però dins aquest sentiment general que això no redueix en absolut el nivell de competència", ha postil·lat Goirigolzarri.

D'altra banda, el directiu ha descartat que la fusió tingui cap implicació política, perquè es tracta d'una operació que té "un fonament absolutament professional i una lògica industrial i financera claríssima".

"Ho ha dit el mercat amb la reacció que hem tingut en la cotització de Bankia i de CaixaBank", ha destacat Goirigolzarri, per mostrar el convenciment que la fusió "és molt bona per a Madrid, per a Catalunya i per a tot Espanya".

Sobre la possibilitat que CaixaBank faci el salt internacional més enllà d'Espanya i Portugal, el directiu ha explicat que l'entitat ha de concentrar els esforços en un procés de fusió que requereix "una integració impecable" que no és senzilla.

"A la vida cal anar pas a pas", ha assenyalat Goirigolzarri, després d'afegir que, un cop es completi la integració de Bankia a CaixaBank, "es podrà parlar d'altres qüestions", tot i que creu que les fusions transeuropees encara no són un moviment possible a curt termini pels riscos d'implementació que comporten i perquè les sinergies que plantegen "no són evidents".

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés