Publicat 14/05/2021 16:07CET

Goirigolzarri (CaixaBank) defensa que els seus sous són inferiors a les referències del sector

Arxiu - El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri (centre), i el conseller delegat de l'entitat, Gonzalo Gortázar (e), durant una reunió de la Junta General d'Accionistes de CaixaBank.
Rober Solsona - Europa Press

Assegura que la remuneració per conseller se situa en nivells clarament inferiors als de la mitjana"

BARCELONA, 14 maig (EUROPA PRESS) -

El president de CaixaBank, José Ignacio Goirigolzarri, ha defensat aquest divendres que el seu sou i el del conseller delegat, Gonzalo Gortázar, són inferiors a les referències d'entitats comparables del sector.

Ho ha dit aquest divendres en la seva segona intervenció durant la Junta General Ordinària d'Accionistes 2021 de CaixaBank, la primera com a grup consolidat després de la fusió amb Bankia, i en la qual es vota el dividend amb càrrec a 2020 i la nova política de retribucions del banc.

El directiu ha assenyalat que després de la fusió s'ha creat una presidència executiva --que ell mateix ocupa-- al capdavant de les àrees d'Auditoria, Comunicació i la Secretaria del Consell, la retribució de la qual "està en línia amb els esquemes tradicionals de CaixaBank i és inferior a les referències comparables del mercat".

Sobre la remuneració del conseller delegat, ha explicat que la fixa no ha canviat el 2020 respecte al 2019, i ha recordat que el 2019 el CEO va renunciar a la remuneració variable: "Va percebre tan sols la part fixa, cosa que significa que va tenir una reducció del 21,5% de la seva retribució respecte a l'any 2019".

A més, ha afegit que de cara al 2021 es mantenen els imports fix i variable de la remuneració del CEO per cinquè any consecutiu i ha destacat que "està per sota del que li correspondria segons referències sectorials d'entitats comparables".

POLÍTICA DE REMUNERACIONS

Ha defensat que la política de remuneracions de l'entitat està absolutament reglada i que les decisions es prenen en el Consell i les analitza la Comissió de Retribucions, que presideix una consellera independent.

"En aquest context, en relació amb la remuneració total del Consell de CaixaBank, el que correspon al 2020 és inferior al 2019 perquè hi va haver una reducció del nombre de consellers i la renúncia del CEO a la retribució variable", ha assenyalat, i ha recordat que els consellers no executius no tenen retribució variable.

Goirigolzarri, que ha defensat que per al 2021 la proposta és continuar amb les mateixes retribucions, ha assenyalat que la remuneració per conseller se situa en nivells clarament inferiors als de la mitjana dels comparables en el sector a Espanya", malgrat ser el tercer banc en capitalització i el primer en resultat net.

"L'any 2020 la remuneració per conseller a CaixaBank va estar al voltant del 50% respecte a la mitjana de les remuneracions per conseller dels altres bancs de l'Ibex si s'exclou Bankia, i crec que és una referència clarament notable", ha afegit.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés