Publicat 21/01/2020 14:39

Glovo presenta un servei de 'tuppers' destinat a empreses i edificis d'entorns urbans

El cofundador de Glovo, Sacha Michaud durant la seva intervenció en la II edició de Glovo Talks , a Barcelona (Espanya), 21 de gener del 2020.
David Zorrakino - Europa Press

Experts tecnolgics debaten sobre els impactes positius de la tecnologia a les ciutats

BARCELONA, 21 gen. (EUROPA PRESS) -

Glovo ha presentat Glovo Lunch a Barcelona, un nou servei de menjar a domicili més assequible destinat a empreses i edificis perqu grups de persones puguin menjar 'tuppers' de productes de temporada i de proximitat per uns sis euros.

Així ho ha anunciat en una taula rodona aquest dimarts el cofundador de la companyia Sacha Michaud, que en declaracions a Europa Press ha explicat que Glovo ha detectat que hi ha una necessitat al migdia tant en empreses com edificis d'on els arriben moltes comandes de diferents llocs.

"Nosaltres podem optimitzar aix i oferir una oferta de menjar assequible al migdia, és a dir, a baix cost, amb entrega gratuta i de manera que arribi tot junt a l'empresa, reduint els costos i optimitzant tots els processos", ha explicat Michaud.

Ha sostingut que es tracta d'oferir el 'tupper' de tota la vida perqu la gent no l'hagi de preparar i a un cost molt semblant al que costa cuinar-lo: "Aquesta és la gran diferncia, és una oferta específica per a empreses i edificis on pot arribar tot alhora".

Els pats es preparen a les 'cook rooms' de la companyia, on els socis de Glovo s'installen per oferir els seus productes només a domicili a través de la xarxa de clients de l'empresa de repartiment, de manera que les comandes també poden ser variades.

"Es produeix des del 'cook room' i la idea és expandir-ho i que també es pugui unir a altres restaurants per tenir una oferta específica de menjar. A la majoria de restaurants els menús es basen en el consum de qui va a l'establiment. Llavors no adapten el producte directament ni al 'delivery' ni a les necessitats de les oficines", ha raonat.

La prova pilot funciona a Barcelona des de fa unes setmanes i la idea de la companyia és impulsar el servei a altres ciutats i pasos més endavant.

TECNOLOGIA I CIUTATS

Michaud ha participat en una taula rodona en el marc de la segona edició de Glovo Talks amb el fundador i CEO de Badi, Carlos Pierre; la cap del sud d'Europa de Revolut, Elena Lavezzi, i el manager de Google Maps Platform a Itlia, Ibria i Orient Mitj, Gianluca Olivieri.

Durant el debat, que ha versat sobre l'impacte positiu de la tecnologia a les ciutats, els experts han assenyalat que els impactes tecnolgics que més han canviat les ciutats són el telfon mbil, l'ús de les dades, l'arribada d'una economia compartida i l'augment de conscincia de l'usuari en la presa de decisions.

Pierre ha destacat que el més important per a una 'smart city' és l'eficincia i l'aprofitament de recursos: "Hi ha més densitat a les ciutats, creixen les necessitats, i al final és una qüestió d'eficincia i sostenibilitat".

Per Michaud, una autntica 'smart city' és la ciutat que a través de la tecnologia és capa de millorar la vida dels ciutadans --el temps i l'oci-- així com la seva sostenibilitat.

Per Lavezzi, és l'espai on s'educa la gent per estalviar costos i viure de manera sostenible, i ha assenyalat que Singapur seria un exemple a seguir per a les ciutats europees: "sia és on cal mirar quant a integració de serveis de manera adequada sense alterar la cultura".

Per la seva banda, Olivieri ha destacat que el més important és satisfer les necessitats del ciutad, per la qual cosa per a ell una ciutat completa és aquella que disposa d'avanos tecnolgics per facilitar la vida.

Els quatre han coincidit que l'administració va més lenta respecte als canvis que lidera la tecnologia, així com que el canvi cultural i l'adaptació de les institucions i la regulació als nous canvis són determinants en aquesta transició.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés