Publicat 30/7/2019 16:01:26 +02:00CET

Girauta (Ciutadans) presidirà la Comissió de Defensa del Congrés

Juan Carlos Girauta
EUROPA PRESS - Archivo

MADRID, 30 jul. (EUROPA PRESS) -

El dirigent de Ciutadans i exportaveu al Congrés Juan Carlos Girauta presidirà la Comissió de Defensa de la Cambra baixa en virtut d'un acord parlamentari assolit aquest dilluns, segons ha informat el partit taronja.

Concretament, l'elecció de Girauta s'ha produït gràcies a un pacte entre el PSOE, el PP, Cs i Unides Podem assolit el dia en què es constitueixen les diferents comissions.

Girauta, que es va estrenar al Congrés després de les eleccions generals del 2015 com a diputat per Barcelona, va ser el primer portaveu parlamentari de Ciutadans. En l'anterior legislatura va ser portaveu en la Comissió Constitucional i en la de Reglament, així com portaveu i secretari segon en la Comissió de Política Territorial i Funció Pública.

Després dels comicis del passat 28 d'abril, als quals es va presentar com a cap de llista per Toledo, va ser substituït com a portaveu per Inés Arrimadas.

Els grups polítics han acordat el repartiment dels llocs de les Taules de les 28 comissions parlamentàries, després que els partits hi adscrivissin els seus diferents representants.

En virtut d'aquest acord, Ciutadans presidirà quatre comissions en aquesta XIII Legislatura: Defensa, Economia, Cooperació Internacional i Qualitat Democràtica. També hi haurà un representant del partit al capdavant de la Comissió Mixta per a les Relacions amb el Defensor del Poble.