Germanwings descarta negligència en l'accident del 2015 i responsabilitza només el copilot

Publicat 27/11/2019 15:37:46CET
El pt.de la Generalitat, Carles Puigdemont, en l'homenatge a les víctimes de Germanwings
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 27 nov. (EUROPA PRESS) -

Els advocats de Lufthansa i Germanwings han afirmat aquest dimecres, en el judici al Jutjat Mercantil 10 de Barcelona per la demanda de quatre famílies de víctimes de l'accident el 2015, que no van ser negligents com a companyia i han responsabilitzat del sinistre exclusivament el copilot Andreas Lubitz, per la qual cosa han demanat durant les conclusions que es desestimi la demanda.

Els lletrats consideren que la companyia ha tractat els afectats "de manera generosa" amb una indemnització més gran a la qual podien reclamar per llei, que la majoria de famílies van acceptar, i han rebutjat les quantitats més grans que sol·liciten les quatre famílies de víctimes que han iniciat el procés judicial.

En la segona sessió del judici, que ha conclòs aquest dimecres, els familiars de les quatre víctimes de l'accident de Germanwings als Alps francesos que han demandat Lufthansa -propietària de l'aerolínia 'low cost'- sí que han considerat que ha quedat acreditada la negligència de la companyia.

Lufthansa i Germanwings descarten que hi hagués negligència per part de la companyia, si bé no rebutgen indemnitzar amb unes quantitats menors -que han acceptat la majoria dels afectats- els familiars de víctimes que han iniciat el procés judicial: "Reconeixem la responsabilitat. Reconeixem que cal pagar. Tota la resta, sobra".

Els demandants han insistit que l'accident el va provocar de manera intencionada el copilot de l'avió, i han destacat que en el procés judicial, abans que la compensació econòmica, busquen "constatar els fets tal com van succeir" i que l'aerolínia assumeixi responsabilitats.

També han assenyalat que Lufthansa no ha acreditat cap millora als seus protocols "perquè no torni a passar" el mateix que el 2015, quan Lubitz va estavellar un avió als Alps francesos amb la intenció de suïcidar-se, causant la mort a 150 persones -144 passatgers, dos pilots i quatre membres de la tripulació-.

Consideren que el copilot no hauria d'haver pilotat l'avió perquè ja havia patit una depressió greu amb idees suïcides, i la companyia el va contractar només tres mesos després d'estar hospitalitzat per aquest motiu, per la qual cosa el tractament mèdic no havia acabat.

Han dit que l'aerolínia hauria d'haver estat al corrent de la situació mèdica del copilot, i han insistit que la medicació s'hagués detectat amb tan sols una anàlisi de sang i els demandats han contestat que "la seva parella va declarar que no en tenia ni idea d'aquesta situació".

Contador