Publicat 14/6/2020 19:15:26 +02:00CET

'Gènova' respon a Sánchez que qui pacta amb Bildu i ERC "no està en condicions de parlar de patriotisme"

El PP diu que, a Europa, Espanya ha d'intercanviar solidaritat per credibilitat

MADRID, 14 juny (EUROPA PRESS) -

La direcció nacional del PP ha recalcat aquest diumenge al cap de l'Executiu, Pedro Sánchez, que qui pacta amb Bildu i ERC "no està en condicions de parlar de patriotisme". A més, ha assegurat que, a Europa, Espanya ha d'intercanviar solidaritat per credibilitat i ha afegit que això és el que estan exigint des del Partit Popular, segons han informat a Europa Press fonts de la formació.

D'aquesta forma ha respost el PP a Sánchez, qui ha sol·licitat aquest diumenge "altura de mires" i "patriotisme" als partits espanyols perquè donin suport "dins de les seves respectives famílies" europees a la proposta que ha realitzat la Comissió Europea amb un fons de 750.000 milions d'euros per ajudar a sortir de la crisi del coronavirus. "Anem de la mà", ha exclamat, en una al·lusió implícita al PP.

En la seva compareixença en Moncloa, Sánchez ha ressaltat que si guanya Espanya, guanyen tots. "Si Espanya perd, no solament perd el Govern d'Espanya, tots perdem. Ningú pot somiar amb treure un benefici danyant els interessos d'Espanya i del conjunt de ciutadans", ha asseverat, per apel·lar de nou a la responsabilitat dels partits polítics.

RECORDA QUE TAMBÉ VA VOTAR EN CONTRA QUE CAÑETE FOS COMISSARI

Les mateixes fonts s'han preguntat què fa Sánchez parlant de patriotisme quan "va votar en contra" en 2014 que l'exministre Miguel Arias Cañete fos comissari europeu.

La direcció nacional del PP ha subratllat que, a Europa, Espanya ha d'intercanviar solidaritat per credibilitat i ha afegit que això és el que estan exigint els 'populars', segons han indicat les mateixes fonts.

En aquest sentit, han recordat que el grup del PPE en l'Eurocambra defensa que els fons del futur pla europeu de recuperació es gastin "de la millor forma possible" i amb "responsabilitat", així com que no s'utilitzi per alimentar "interessos polítics nacionals" i, en canvi, estigui vinculat a les prioritats de la UE.

QUE NO S'USIN ELS FONS EUROPEUS PER A INTERESSOS POLÍTICS

"Tots els projectes que siguin finançats han de seguir una lògica clara: han d'estar vinculats als objectius de tota la UE i no ajustar-se a interessos polítics nacionals", remarca el document del PPE.

Aquest text mostra la posició de tot el grup de cara a les properes setmanes --i fins i tot mesos-- de negociacions per engegar el fons de rellançament econòmic, que ha de ser acordat per unanimitat entre les capitals i també recolzat per l'Eurocambra.

PSOE I PP A LES XARXES

El PSOE ha acusat els eurodiputats del PP de "maniobrar" per "tacar la reputació i malmetre la imatge i el prestigi d'Espanya en un moment delicat i crucial per a la UE". En concret, critiquen que el PP s'hagi "sumat al grup de països anomenats frugales", que "defensen que les ajudes siguin en forma de crèdits i subjectes a dura condicionalidad".

"Lamentem que l'odi cec a un govern triat en les urnes els porti tant a intentar afeblir al nostre país davant la Comissió Europea, estenent una ombra de dubte sobre la seva gestió d'aquesta pandèmia", ha denunciat la delegació socialista espanyola en un comunicat.

No obstant això, fonts del PP consultades per Europa Press neguen aquestes acusacions i assenyalen que no recolzen "cap tipus de retallada" associada als fons europeus. Per contra, advoquen pel "bon ús" del pla de recuperació i descarten una "condicionalidad extrema" vinculada al mateix.

A més, en una sèrie de missatges compartits en Twitter, el PPE ha assenyalat que "els socialistes han començat una campanya per desviar l'atenció" i que "ningú parli de la nefasta gestió de Sánchez". "El PP el que ha fet és impulsar, recolzar i votar a favor del pla de recuperació de la UE i demanar que les ajudes siguin per als sectors i ciutadans afectats, no per a les polítiques partidistes de Sánchez", sostenen.

Contador