Publicat 28/11/2019 18:34:31 +01:00CET

La Generalitat vol reenfocar les polítiques de joventut perquè responguin la visió dels joves

Inauguració del Fòrum d'Estudis sobre la Joventut.
AYUNTAMIENTO DE LLEIDA

LLEIDA, 28 nov. (EUROPA PRESS) -

La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, Georgina Oliva, ha apuntat aquest dijous la necessitat de reenfocar les polítiques de joventut des de la visió dels joves, no des de la dels adults.

"Hem de superar vells paradigmes i enfocar les polítiques de joventut no des d'una visió dels adults que diuen com han de fer, com han de créixer, què han de dir i què han de pensar els joves, sinó al contrari, amb una resposta a les seves necessitats, els seus desitjos", ha afirmat Oliva en declaracions als mitjans en el Fòrum d'Estudis sobre la Joventut que s'ha celebrat a Lleida.

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha asseverat que els joves i les joves han de ser els protagonistes o uns actors essencials en les polítiques de joventut de la ciutat.

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat els contactes amb col·lectius de joves per començar a abordar el nou Pla Estratègic per a aquest sector d'edat i que substituirà a l'actual Pla Jove (1996-2020).

L'alcalde ha advocat per un disseny de polítiques de joventut que eviti paternalismes i l'adultocentrismo, un concepte que ha desenvolupat el ponent de la conferència inaugural del Fòrum, el sociòleg xilè Klaudio Duarte.