Publicat 27/5/2019 12:13:05 +02:00CET

La Generalitat torna a penjar la pancarta amb el llaç groc

La Generalitat torna a penjar la pancarta amb el llaç groc
EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 maig (EUROPA PRESS) -

El Palau de la Generalitat ha tornat a penjar a la façana la pancarta amb el llaç groc a favor dels polítics presos, després que la Junta Electoral Central (JEC) ordenés retirar-la durant la campanya electoral.

La pancarta resa 'Llibertat presos polítics i exiliats. Free political prisoners and exiles' i inclou un llaç groc.

La JEC havia instat el president català, Quim Torra, a retirar-la per preservar la neutralitat de les institucions durant el període electoral i el cap de l'Executiu català va demanar un informe al Síndic de Greuges, que va recomanar retirar aquests símbols.

Els treballadors de la Generalitat van cobrir el 21 de març la pancarta amb una altra amb un llaç blanc i una franja vermella, que reivindica la llibertat d'expressió, encara que va ser retirada i substituida per una altra amb el lema 'Llibertat d'opinió i expressió. Article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans'.

La JEC va obrir un expedient sancionador a Torra per la seva negativa a complir l'ordre i el president català va declarar com a investigat el 16 de maig davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per un presumpte delicte de desobediència en no acatar l'ordre.

L'Ajuntament de Barcelona també va despenjar a instàncies de la JEC una pancarta amb el llaç groc i una altra de suport a Open Arms per contribuir al debat i "no alimentar polèmiques sobre símbols en període electoral", segons va assenyalar el consistori, que a les 11.30 hores d'aquest dilluns continua sense la pancarta.