Publicat 7/4/2019 13:01:46 +02:00CET

La Generalitat sanciona set ofertes laborals sexistes en dos anys i demana canvis en 14

El Homrani defensa que la llei d'igualtat permetr combatre els postulats de l'e
David Zorrakino - Europa Press

La investigació per les denúncies de possible discriminació en l'MWC encara segueix oberta

BARCELONA, 7 abr. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat va sancionar set ofertes laborals amb exigncies que generaven discriminació, sexisme i reificació entre 2017 i 2018 per denúncia o petició de part, i va demanar canvis en 14.

En una resposta parlamentria recollida per Europa Press, el conseller de Treball, Chakir El Homrani, ha exposat que la direcció general d'Inspecció de Treball va obrir un total de 23 expedients en aquest mateix període, 12 el 2017 i onze el 2018.

Per a aquest mateix període, el Govern ha ressaltat que la direcció general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball en matria de discriminació per raó de sexe ha gestionat un total de 17 expedients sancionadors en el lloc de treball.

D'aquests, 14 expedients sancionadors estaven relacionats amb discriminació per raó de gnere; dos per raó de maternitat, i un per raó de lactncia.

MWC

Preguntat per les possibles ofertes de treball sexistes en el saló Mobile World Congress (MWC), El Homrani ha indicat que la investigació d'Inspecció de Treball encara no ha finalitzat i que "no s'han pogut extreure conclusions definitives" sobre els fets denunciats.

El conseller ha detallat que dues inspectores de Treball han iniciat una investigació dels fets i van visitar l'MWC per entrevistar-se amb personal.

L'expedient d'Inspecció de Treball es va obrir després que UGT de Catalunya presentar diverses denúncies per ofertes de treball fraudulentes per cobrir llocs de treball en l'MWC.

El sindicat va alertar que hi havia ofertes que es publicitaven en portals telemtics incloent requeriments "sexistes, i en algun cas fins i tot vexatoris".