Publicat 10/9/2020 11:14:45 +02:00CET

La Generalitat prorroga 7 dies les restriccions a 7 municipis del Segrià

Un carrer del centre de Lleida
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

LLEIDA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha prorrogat set dies determinades mesures restrictives a Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre, a la comarca del Segrià (Lleida), a causa de la situació epidemiològica derivada de la pandèmia.

En una resolució que ha publicat aquest dijous en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc) i que ha recollit Europa Press, Salut justifica el manteniment d'aquestes mesures especials per contenir el brot epidèmic que no entren en perjudici amb d'altres d'àmbit territorial superior.

Recomana sortir de casa només per anar a la feina, centres sanitaris, cuidar persones grans, menors o dependents, desplaçar-se a entitats financeres, anar a establiments comercials d'alimentació o d'altres amb cita prèvia, fer trobades i activitats culturals i lleure amb el grup de convivència habitual o renovar permisos i documentació oficial, entre d'altres desplaçaments.

La resolució assenyala que els contactes s'han de limitar, "tant com sigui possible", a les persones que integren el grup de convivència habitual, al qual es poden incorporar familiars pròxims, cuidadors i persones que necessiten suport per evitar l'aïllament.

També remarca adoptar mesures d'higiene i protecció als centres de treball, potenciar l'ús del teletreball quan sigui possible, respectar la distància física interpersonal als comerços, limitar al 33% d'aforament els actes religiosos i no consumir aliments ni begudes en les reunions de fins a 10 persones en espais públics.

Respecte als establiments d'hostaleria i restauració, la resolució indica que el consum s'ha de fer sempre en taula, a l'interior l'aforament es limita al 50% amb distància d'1,5 metres entre taules i un màxim de deu persones per a cadascuna i l'horari de tancament s'estipula a la una de la matinada.

Als establiments hotelers, l'aforament dels espais comuns se situa en el 50% i als d'hostaleria i restauració la capacitat d'ocupació màxima de les terrasses és del 50%.

La resolució assenyala que es poden dur a terme activitats culturals, tant a recintes estables com a l'aire lliure, sempre que es garanteixi que no se supera el 50% de la capacitat i que es compleixen les indicacions dels plans sectorials del Procicat.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Torra planteja un possible confinament de la Cerdanya però Salut el descarta

 2. 2

  Pas endavant per al futur entre aquàtic i de fitness de Reus

 3. 3

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 4. 4

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 5. 5

  El Col·lectiu de socis de la Confraria de Pescadors de les Cases d'Alcanar, premiat amb la Placa de la Pesca catalana