Publicat 19/5/2020 15:43:19 +02:00CET

La Generalitat preveu modificar els Pressupostos pel coronavirus i s'obre a rebaixes salarials

   BARCELONA, 19 maig (EUROPA PRESS) -

   La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest dimarts que preveuen modificar els Pressupostos de 2020 a través de "mecanismes interns" de la Generalitat, la qual cosa no els obliga a passar pel Parlament, i s'ha obert a rebaixes salarials d'alts càrrecs per afrontar la crisi sanitària del coronavirus.

   En roda de premsa telemàtica posterior al Consell Executiu, ha recordat que les modificacions pressupostàries, com estableix la llei, no és necessari tramitar-les pel Parlament, per la qual cosa els canvis s'aprovaran en el si de l'Executiu català.

   De moment, les consellerias estan estudiant una reordenació de les seves prioritats tenint en compte que han valorat el cost de la pandèmia en 4.000 milions d'euros: "Necessitem 4.000 milions addicionals per afrontar la crisi sanitària".

   També ha reclamat al Govern que concreti el seu compromís de repartir 16.000 milions d'euros a les comunitats, i esperen que permeti la flexibilització de l'objectiu de dèficit.

   Després que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi proposat als diputats renunciar a l'increment de sou de el 1,1% previst, Budó ha assegurat que no han parlat d'això en preguntar-se-li sobre este tema.

   No obstant això, ha afegit que, en funció de les necessitats que es plantegin, prendran les decisions que considerin: "Tot està obert".

   "Si és el cas, es plantejarà", ha subratllat la també consellera de Presidència sobre aquesta mateixa qüestió.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"

 3. 3

  Csif denuncia davant la Fiscalia el nomenament del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona

 4. 4

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19

 5. 5

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants