Actualitzat 07/06/2023 13:07

La Generalitat preveu indemnitzar amb 90 euros els aspirants que han de repetir l'oposició del mes d'abril

Archivo - La consellera de Presidència de la Generalitat, Laura Vilagrà
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Les proves del procés selectiu d'estabilització es repetiran l'1 i 8 de juliol

BARCELONA, 7 juny (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Presidència ha obert d'ofici un expedient per declarar la responsabilitat patrimonial de l'administració de la Generalitat i ha proposat una indemnització de 90 euros per als aspirants a l'oposició d'estabilització del 29 d'abril.

Així ho han comunicat els representants de l'administració a les organitzacions sindicals aquest dimecres al matí en la reunió de seguiment dels processos selectius d'estabilització, informa el Govern en un comunicat.

La Generalitat ha proposat una indemnització de 90 euros per persona pels danys morals ocasionats arran de les incidències en les proves, i la indemnització total es quantifica en un màxim de 1.218.060 euros tenint en compte que hi havia 13.534 persones cridades a fer els exàmens.

Aquesta quantitat serà una part de la compensació que la Generalitat reclamarà a l'empresa Cegos "pels danys i perjudicis ocasionats per l'incompliment de les funcions de logística i vigilància que per contracte tenia encomanades".

Després de la publicació en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) s'obrirà un període de 10 dies hàbils per presentar al·legacions i, un cop analitzades, un informe de la Comissió Jurídica Assessora haurà de resoldre definitivament l'expedient.

Segons la Generalitat, es preveu que l'expedient es tanqui després de l'estiu, moment a partir del qual es podran fer efectius els pagaments.

REPETICIÓ DE LES PROVES

Les proves del procés selectiu d'estabilització es repetiran els dies 1 i 8 de juliol.

La Generalitat va prendre la decisió de deixar sense efecte les proves del concurs d'oposició d'estabilització del passat 29 d'abril i tornar-les a fer "després de constatar i acreditar irregularitats greus durant la realització dels exercicis".

Segons el Govern, aquestes irregularitats són "conseqüència dels errors i la falta de compliment de les tasques encarregades a l'empresa Cegos".
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés