Publicat 30/01/2019 14:03CET

La Generalitat presentarà una tercera proposta de liquidació del contracte d'ATLL

Els consellers Calvet i Aragons abans de comparixer al Parlament per ATLL
EUROPA PRESS

El Govern recorrer als tribunals si Acciona no allibera les installacions

BARCELONA, 30 gen. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat presentar una tercera proposta de liquidació del contracte de gestió de l'empresa d'aigües ATLL (Aigües Ter-Llobregat) que inclour nous conceptes a compensar a favor d'Acciona per evitar que es consideri que hi ha un "enriquiment injust" per part de l'administració catalana.

"Lluny que soni a correcció, no és així, des del primer moment s'ha parlat d'una liquidació definitiva provisional i una liquidació definitiva final", ha precisat el conseller de Territori, Dami Calvet, en comissió parlamentria per informar sobre els clculs econmics del retorn de la concessió d'ATLL i sobre la reclamació d'Acciona per a la resolució del contracte.

La nova proposta, que tindr en compte la documentació de la gestió del 2018 d'Acciona, arribar després de les dues primeres, que van ser una reclamació de 38 milions a la concessionria i una compensació per a Acciona de 53,8 milions d'euros.

ALLIBERAMENT DE LES INSTALLACIONS

Per la seva banda, el conseller d'Economia, Pere Aragons, que ha comparegut amb Calvet, ha explicat que han paralitzat el procés de desnonament administratiu fins al 5 de febrer, quan est previst que el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) resolgui la petició de mesures cautelars de la concessionria sobre el canvi de gestió.

Si el TSJC dona la raó a la Generalitat i ATLL no allibera les installacions, Aragons ha afirmat que recorreran als tribunals per recuperar-ne la gestió: "El que és prudent és que es resolguin les mesures cautelars i, com estem convenuts que seran favorables a la nostra posició, continuar el procediment".

"Defensem que la gestió de la xarxa de provement en alta sigui gestió directa i per arribar fins aquí hem seguit el camí que permetia arribar fins aquí", ha afegit Aragons.

"EXTERNALITZACIÓ I NO PRIVATITZACIÓ"

En resposta a les intervencions dels grups parlamentaris, Calvet ha defensat que atesa la necessitat econmica del 2012 es va optar per "l'externalització de la gestió, i no la privatització" d'ATLL, a causa d'una situació complicada per la crisi.

Calvet ha insistit que a l'hora de calcular les propostes de liquidació s'ha fet un treball molt rigorós de la comissió de liquidació i que han variat perqu va haver-hi una interlocutria del TSJC al mig.

"Totes i cadascuna de les xifres i conceptes que apareixen en la proposta de liquidació definitiva provisional tenen les seves raons. És absolutament garantista respecte als interessos de l'altra part", ha defensat Calvet.

A més, ha assegurat que els 1.036 milions d'euros que Acciona reclama a la Generalitat --que inclouen 305,2 milions de compensació per la resolució del contracte i 769 de lucre cessant-- difereixen dels que fa la comissió de liquidació perqu són "absolutament desproporcionats" i suposaria obtenir beneficis per uns serveis que no s'han donat.

"Amb tranquillitat, prudncia i fredor burocrtica afrontem la liquidació del contracte", ha afegit.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés