Publicat 2/6/2020 14:46:39 +02:00CET

La Generalitat paralitza la convocatòria d'ajudes al lloguer en quedar "desbordada"

Una persona pren el sol en la seva balconada durant el tercer dia de desconfinamiento d'adults i durant la fase 0, a Barcelona/Catalunya (Espanya) a 4 de maig de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

La Conselleria de Territori la va obrir a mitjan maig amb 14,5 milions

BARCELONA, 2 juny (EUROPA PRESS) -

El Govern ha paralitzat la convocatòria d'ajudes al lloguer per a famílies vulnerables en quedar "desbordada" davant les sol·licituds que anava rebent, han confirmat fonts de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat a Europa Press.

Segons informa aquest dimarts la Ser, el Govern ha comunicat als ajuntaments catalans que ha deixat d'acceptar sol·licituds per a aquesta ajuda davant el "devessall" de peticions que ha rebut i al no saber si tindrà diners suficients per cobrir-les.

Les citades fonts del departament han remarcat que, tal com preveien, aquesta convocatòria era "insuficient" i han parat d'acceptar més sol·licituds per responsabilitat i per gestionar les que han rebut fins al moment.

Han exposat que van reclamar més diners a l'Estat per a aquesta ajuda al lloguer: dels 14,5 milions d'euros que tenia prevista la convocatòria de la Generalitat, van demanar al Govern arribar als 29 milions d'euros.

La Conselleria de Territori ha assegurat que les ajudes al lloguer per part del Govern "no acabaran" amb aquesta convocatòria i que estan estudiant aplicar fons de contingència.

CONVOCADES A MITJAN MAIG

La Generalitat va convocar a mitjan maig aquesta línia d'ajudes dirigida a famílies arrendatàries que es trobin en situació d'atur, expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) o que hagin vist reduïda la seva jornada de treball de manera que els suposi pèrdues.

L'administració catalana va explicar que era una ajuda directa i havia d'estar destinada o bé a pagar la quota mensual del lloguer o bé a cancel·lar els microcrèdits que la família hagi demanat.

L'ajuda es podia concedir per a un màxim de sis mensualitats de la renda de lloguer, des d'abril a setembre de 2020, i per un import màxim mensual que varia segons la ubicació de l'habitatge, i les famílies havien de comptar amb un topall de renda familiar i un lloguer no superior a 900 euros.

En la demarcació de Barcelona es preveia que fora de 750 euros, en la de Girona i Tarragona de 500 i en la de Lleida de 450 euros, mentre que per les Terres de l'Ebre (Tarragona) de 350 euros.

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Vergés afirma que els casos a Lleida "seguiran creixent uns dies més"

 2. 2

  Tres detinguts per la mort d'un home a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona)

 3. 3

  AMP.- Coronavirus.- L'alcalde de Lleida recolza la decisió de confinar el Segrià

 4. 4

  Quim Torra anuncia el confinament perimetral del Segrià (Lleida)

 5. 5

  Mobilitat només per a treballadors al Segrià (Lleida) i geriàtrics sense visites