Publicat 22/2/2019 15:56:58CET

La Generalitat i l'OAC activaran una taula de coordinació d'anticorrupció

Generalitat i OAC activaran una taula de coordinació anticorrupció
EUROPA PRESS

BARCELNA, 22 febr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparncia de la Generalitat i l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) posaran en marxa "com més aviat millor" una taula de coordinació per la lluita contra la corrupció en qu hi intervindran els organismes vinculats a aquesta causa.

Ho ha anunciat aquest divendres el conseller Alfred Bosch en declaracions als mitjans després de reunir-se amb el director de l'OAC, Miguel Ángel Gimeno, i ha explicat que aquesta taula incorporar el Govern catal, diversos organismes com el Síndic de Greuges o la Sindicatura de Comptes i la "coordinació policial".

"Tots els estaments implicats en la lluita contra la corrupció ens hem de trobar i veure a quin nivell estem", ha assegurat Bosch, que ha celebrat la trobada amb l'OAC.

ESPAI TRUNCAT PEL 155

Gimeno ha recordat que en l'anterior legislatura, abans de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, ja es va plantejar la creació d'aquesta taula, per "la legislatura es va acabar de seguida i no va haver-hi possibilitat, i ara es tracta de ressuscitar-la".

De fet, la idea d'aquest espai va sorgir quan dirigia l'OAC Daniel de Alfonso, que va ser cessat del crrec pel Parlament arran de la publicació d'enregistraments amb l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz sobre la investigació a partits catalans i el model de sanitat.

A més d'aquesta taula, el Parlament est tramitant actualment una proposició de llei de protecció dels delators de casos de corrupció que vol que es preservi la intimitat d'aquestes persones per evitar possibles represlies.

"Que totes les persones que puguin alertar sobre els indicis o riscos ho puguin fer amb total seguretat i tranquillitat amb un anonimat", ha subratllat el conseller.

Bosch i Gimeno s'han reunit a la Conselleria juntament amb el secretari de Transparncia de la Generalitat, Jordi Foz, i el director adjunt de l'OAC, Joan Xirau, per abordar estratgies conjuntes de lluita contra la corrupció.

el més llegit

 1. 1

  La Generalitat rebutja els ERTE de Dexeus i Embolicar

 2. 2

  La UME arriba a Badalona (Barcelona) després de la sol·licitud d'ajuda del Govern

 3. 3

  Coronavirus.- Mossos immobilitza 1.681 litres de "fals gel" desinfectant a Rubí (Barcelona)

 4. 4

  Científics del CSIC dissenyen una alternativa més robusta per codificar informació digital

 5. 5

  Castellar (Barcelona) impulsa que els nens enviïn cartes a les residències de majors