La Generalitat i l'AMB convoquen el sector del taxi el 21 de gener per evitar mobilitzacions durant l'MWC

Publicat 9/1/2020 13:03:07CET
Taxis a Barcelona
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han convocat el sector del taxi el proper 21 de gener a les 09.00 hores, i compleixen així l'acord de mantenir una trobada en un termini de 15 dies per evitar les mobilitzacions amb les quals amenaça el sector de cara al Mobile World Congress (MWC), que se celebra a finals de febrer.

Élite Taxi, Stac, Anget Taxi i Associación de Taxistas Latinos Unidos han informat en un comunicat aquest dijous que anul·len la cimera catalana del taxi que havien convocat el 13 de gener a l'espera d'analitzar el que es tracti en la trobada del dia 20 amb les administracions.

"Esperem arribar a un acord que satisfaci les dues parts i puguem tenir unes eines eficaces per al control dels VTC en un termini molt curt de temps", han afirmat.

Han lamentat els problemes que els taxistes pateixen a l'Aeroport de Barcelona, amb "l'intrusisme organitzat per màfies que posen en greu perill la seguretat dels viatgers, i els VTC de Cabify que propicien la captació il·legal de viatgers a la zona aeroportuària i a tots els racons de Barcelona quan ho tenen prohibit per la llei catalana".

Altres punts que el sector considera que cal solucionar de manera urgent i que vol tractar en la reunió amb la Generalitat i l'AMB són el registre electrònic, els distintius visibles dels dies de descans obligatoris i també els preus visibles a l'interior de l'habitacle.

Contador