Actualitzat 01/08/2016 12:32 CET

La Generalitat inverteix 20 milions en el projecte de carril bus i via ciclista al Baix Llobregat

Mapa con el trazado en el que se aplicará el proyecto de carril bus y bici
DEPARTAMENTO DE TERRITORIO Y SOSTENIBILIDAD

BARCELONA, 1 ago. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha licitat aquest dilluns la redacció del projecte constructiu de la integració urbana i millora de la mobilitat de la C-245, a la comarca barcelonina del Baix Llobregat, que consisteix a unir un carril bus i una via ciclista per enllaçar els municipis de Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels.

En un comunicat aquest dilluns, la Conselleria ha informat que l'obra, de la qual es preveu que el 2017 estigui redactat el projecte i es licitin les obres, té una inversió de 20 milions d'euros, que finançaran a parts iguals la Generalitat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

L'actuació abraça una longitud de 15 quilòmetres i els nous carrils es formaran a partir de l'ampliació de la carretera existent en alguns trams i, en altres, a través de la reconfiguració de la calçada actual, la senyalització horitzontal o la instal·lació d'elements d'abalisament com a separadors.

El nou carril bus permetrà augmentar fins a un 25% la velocitat comercial en els trams urbans, així com guanyar seguretat del trànsit i fiabilitat dels serveis de transport públic.

El projecte vol afavorir l'oferta i la competitivitat del transport públic i contribuirà en la millora de la qualitat de l'aire de la regió metropolitana de Barcelona, i millorar la intermodalitat, ha explicat la Conselleria.

A més, el carril bus i la via ciclista facilitaran la correspondència amb les estacions de Rodalies de Cornellà, Viladecans, Gavà i Castelldefels, i amb la línia L5 del Metro i el Trambaix, a Cornellà.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés