Publicat 09/04/2019 18:45CET

La Generalitat impulsa el pla inversor de l'ACA per millorar el servei

Agua.- Los embalses siguen perdiendo agua y se sitúan en el 57,7% pese a las llu
ACA - Archivo

BARCELONA, 9 abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat l'increment del sostre de despesa de l'Agncia Catalana de l'Aigua (ACA) pel 2019 per impulsar un pla inversor amb actuacions i millores dels serveis del cicle de l'aigua en mbits com a provement i sanejament.

En un comunicat aquest dimarts, l'Executiu catal ha informat que han pres aquesta decisió tenint en compte el fet que l'ACA ha aconseguit l'equilibri financer, una vegada aprovat un avanament en la devolució del seu deute i ha recuperat el seu potencial d'inversió.

La Generalitat ha prorrogat el pressupost pel 2019, per la qual cosa el límit de despesa de l'Agncia aquest any s'havia de mantenir en el que es va establir el 2017 --305 milions d'euros--, encara que el consell d'administració de l'ACA va aprovar un avantprojecte de pressupost pel 2019 de 374 milions d'euros.

L'acord aprovat aquest dimarts autoritza al fet que el projecte de
pressupost del consell de l'ACA sigui vigent i que no operi el límit establert en la prrroga pressupostria del 2017.

Una altra de les raons del Govern per prendre aquesta decisió és que, aquest any l'ACA retornar els 162 milions d'euros de deute pendent, una xifra que engloba els 101 milions d'euros que havien de retornar durant el 2019 i els 61 milions d'euros que s'havien de liquidar en els exercicis del 2020 i 2021.

Per primera vegada en la seva histria, l'ACA ser una empresa pública "totalment sanejada i sense disposar de cap endeutament bancari", tenint en compte que des de la seva creació el 2000 l'agncia va néixer amb deutes arran de la fusió de la Junta d'Aigües, la Junta de Sanejament i la Direcció general d'Obres Hidruliques.

Aquesta reducció de l'endeutament ha estat possible per l'aplicació d'un Pla Econmic i Financer iniciat el 2011, que ha aplicat reduccions de la despesa, reestructuració de l'endeutament i adequació dels ingressos de l'ACA, i en aquest període (2011-2019) l'agncia haur liquidat un deute bancari de 1.388 milions d'euros.

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés