La Generalitat impulsa el pla inversor de l'ACA per millorar el servei

Agua.- Los embalses siguen perdiendo agua y se sitúan en el 57,7% pese a las llu
ACA - Archivo
Publicat 9/4/2019 18:45:19CET

BARCELONA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat l'increment del sostre de despesa de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) pel 2019 per impulsar un pla inversor amb actuacions i millores dels serveis del cicle de l'aigua en àmbits com a proveïment i sanejament.

En un comunicat aquest dimarts, l'Executiu català ha informat que han pres aquesta decisió tenint en compte el fet que l'ACA ha aconseguit l'equilibri financer, una vegada aprovat un avançament en la devolució del seu deute i ha recuperat el seu potencial d'inversió.

La Generalitat ha prorrogat el pressupost pel 2019, per la qual cosa el límit de despesa de l'Agència aquest any s'havia de mantenir en el que es va establir el 2017 --305 milions d'euros--, encara que el consell d'administració de l'ACA va aprovar un avantprojecte de pressupost pel 2019 de 374 milions d'euros.

L'acord aprovat aquest dimarts autoritza al fet que el projecte de
pressupost del consell de l'ACA sigui vigent i que no operi el límit establert en la pròrroga pressupostària del 2017.

Una altra de les raons del Govern per prendre aquesta decisió és que, aquest any l'ACA retornarà els 162 milions d'euros de deute pendent, una xifra que engloba els 101 milions d'euros que havien de retornar durant el 2019 i els 61 milions d'euros que s'havien de liquidar en els exercicis del 2020 i 2021.

Per primera vegada en la seva història, l'ACA serà una empresa pública "totalment sanejada i sense disposar de cap endeutament bancari", tenint en compte que des de la seva creació el 2000 l'agència va néixer amb deutes arran de la fusió de la Junta d'Aigües, la Junta de Sanejament i la Direcció general d'Obres Hidràuliques.

Aquesta reducció de l'endeutament ha estat possible per l'aplicació d'un Pla Econòmic i Financer iniciat el 2011, que ha aplicat reduccions de la despesa, reestructuració de l'endeutament i adequació dels ingressos de l'ACA, i en aquest període (2011-2019) l'agència haurà liquidat un deute bancari de 1.388 milions d'euros.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.