Publicat 1/12/2019 11:52:01 +01:00CET

La Generalitat implantarà el currículum cec per contractar el seu personal temporal

El conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

No es demanaran dades personals com ara el nom, el gènere, la nacionalitat o l'edat

BARCELONA, 1 des. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat implantarà el currículum cec en els seus processos de selecció per a personal de caràcter temporal, amb la intenció d'evitar així possibles prejudicis per qüestió de gènere, origen, edat i aspecte.

En declaracions a Europa Press, la directora general de Funció Pública de la Generalitat, Pilar Sorribas, ha explicat que esperen presentar aquesta mesura als sindicats per arribar a un acord i poder implantar-la.

Sorribas preveu portar la proposta als representants dels treballadors al desembre o al gener, i que pugui començar a executar-se al febrer de l'any vinent.

S'aplicarà en aquelles places que la Generalitat convoca de manera temporal, com ara baixes i substitucions, tenint en compte que en la resta de llocs ja se seleccionen anònimament per oposició.

SENSE DADES PERSONALS NI FOTOGRAFIA

En el currículum cec que promourà l'administració catalana no hi apareixeran dades personals com ara el nom i els cognoms, l'adreça i localitat de residència, el gènere, la nacionalitat o l'edat.

Tampoc no s'haurà d'adjuntar cap fotografia en el currículum --ja no es demana però els sol·licitants ho fan-- ni hi constarà si la persona sol·licitant té alguna discapacitat ni en quins centres s'ha format o obtingut títols com els d'institut, universitat i màsters.

Totes aquestes dades sí que les hauran de presentar quan avanci el procés de selecció, per acreditar que són competents per a les places que sol·liciten, però no en les seves primeres fases.

L'administració catalana haurà d'adaptar el formulari que utilitza per a la convocatòria de places temporals i fer que no s'hi hagin d'incloure aquestes dades personals per presentar-s'hi.

"ELIMINAR QUALSEVOL POSSIBLE PREJUDICI"

Sorribas ha insistit que la idea d'implementar aquesta mesura sorgeix sense haver rebut cap denúncia de discriminació en la contractació de temporal.

Ha defensat que ho fan de manera anticipada per "eliminar qualsevol possible prejudici" en els processos de selecció i garantir el principi d'igualtat i no discriminació.

EL TREBALL PÚBLIC PER ALS MIGRATS

El secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós, ha sostingut en declaracions a Europa Press que les persones migrades tenen moltes dificultats per accedir a l'administració: "No ens ho podem permetre".

"No pot ser que la Generalitat de Catalunya tingui un 0,7% de treballadors estrangers, això no és bo. La Generalitat s'ha d'assemblar a la societat que serveix", ha defensat.

Amorós ha ressaltat que a Catalunya hi ha un 18% de persones nascudes fora de Catalunya, i ha alertat que la diversitat de la seva societat "no està present en els seus llocs de referència", com la funció pública, la política o els mitjans de comunicació.

Ha raonat que la migració és un èxit si hi ha mobilitat social i que les "palanques" per provocar-la són l'educació, l'emprenedoria i el treball públic, cosa que ha explicat que es contempla en el Pacte Nacional per a la Interculturalitat que està promovent el Govern.

el més llegit

 1. 1

  Troben un refugi de la Guerra Civil durant les obres d'una escola en l'Hospitalet (Barcelona)

 2. 2

  Les festes de Gràcia de Barcelona seran virtuals i sense concurs de carrers

 3. 3

  Crema un autobús sense causar ferits a Castelldefels (Barcelona)

 4. 4

  Successos.- Mor un ciclista atropellat per un cotxe a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)

 5. 5

  El Parlament declara que "Catalunya és republicana" i que no reconeix a cap Rei