Publicat 13/3/2019 18:12:03 +01:00CET

La Generalitat habilita un formulari per vulneracions del vot exterior

28A.- La Generalitat Habilita Un Formulari Per Vulneracions Del Vot Exterior
GOVERN

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

L'Oficina de Drets Civils i Polítics de la Generalitat ha habilitat un formulari perqu els catalans residents a l'estranger puguin "denunciar la vulneració del seu dret a vot si no poden exercir-lo o consideren que es troben amb dificultats per fer-ho" en les eleccions generals del 28 d'abril.

En un comunicat aquest dimecres, la Conselleria d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparncia ha explicat que coordinar el seguiment de les incidncies i denúncies que hi hagi.

Ha assenyalat que els catalans a l'estranger han tingut "moltes dificultats" per votar en els últims comicis i que la participació a l'estranger és d'un 10% del cens, una xifra molt baixa comparada amb la participació dels residents a Catalunya.

"És habitual la queixa de les dificultats i problemes afegits amb els quals es troben els ciutadans a l'hora de votar", ha alertat.

En el formulari, que es troba a la pgina web de l'Oficina de Drets Civils i Polítics, els ciutadans que ho desitgin han de posar les seves dades personals i explicar els fets pels quals estan tenint dificultats per exercir el seu vot.