Publicat 1/1/2019 14:41:36 +01:00CET

La Generalitat fomentarà l'ús d'espais de 'coworking' entre els seus treballadors

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública Jordi Puigneró
Europa Press

   BARCELONA, 1 gen. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat preveu fomentar l'ús d'espais de 'coworking', entesos com a llocs en qu els empleats puguin anar a treballar sense necessitat de desplaar-se als seus llocs de treball habituals, entre els funcionaris durant aquesta legislatura.

   En una entrevista d'Europa Press, el conseller de Polítiques Digitals i Polítiques Públiques de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha explicat que estan valorant quins espais de l'Administració catalana podrien servir perqu els empleats públics puguin desenvolupar les seves tasques sense haver de moure's de la ciutat en qu viuen o dirigir-se a una més propera a la de la seva oficina habitual.

   "Actualment, en el treball, moltes de les tasques que fem es poden fer digitalment i no requereixen estar permanentment en contacte amb altres persones de manera física", ha raonat Puigneró.

   Als empleats de la Generalitat que realitzin aquest tipus de treball se'ls facilitarien l'accés a aquests espais de cotreball en qu podrien dirigir-se amb els seus ordinadors, connectar-se i fer les seves tasques: "Aix avui és també una prctica en moltes empreses".

   Per al conseller, aquesta mesura i "nova forma d'entendre el treball al segle XXI" permetr facilitar la conciliació familiar dels funcionaris i seria un primer pas abans d'abordar en un futur el teletreball a l'Administració.