Publicat 06/03/2019 15:51CET

La Generalitat fixa serveis mínims per a la vaga feminista d'aquest divendres

La Generalitat fixa serveis mínims per a la vaga feminista d'aquest divendres
EUROPA PRESS

Renfe operar al 33% i es garantiran les urgncies sanitries

BARCELONA, 6 mar� (EUROPA PRESS) -

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha fixat els serveis mínims per a la vaga feminista convocada per diversos sindicats per a aquest divendres, Dia de la Dona Treballadora, en qu Renfe operar al 33% i es garantiran les urgncies sanitries.

L'ordre publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), recollida per Europa Press, informa que convoca vaga de 24 hores la Confederació Intersindical, IAC, CGT, CNT, I-CSC, BAS, AST, SUTSO i SINDI.CAT, entre altres sindicats i seccions, i l'ordre també recull l'aturada de dues hores convocada per la UGT --que també contempla tota la jornada--, CCOO de Catalunya i USOC, entre d'altres.

Els trens de Rodalies i regionals de Renfe funcionaran al 33% durant tot el dia, i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ho far al 50% en hores punta --des de les 6.30 a les 9.30 hores i des de les 17 fins a les 20 hores-- i al 25% en hores vall.

El Metro i el tramvia de Barcelona i els serveis de Transports de Barcelona operaran al 50% en hores punta i al 25% en hores vall, mentre que la resta de transport de viatgers urbans i interurbans i el servei d'autobús que uneix la ciutat amb l'Aeroport de Barcelona oferiran la meitat del seu servei habitual.

El transport de persones amb diversitat funcional oferir el seu servei habitual i es mantindr el servei en el transport escolar per accedir als centres d'Infantil i Primria que no tinguin una alternativa de mobilitat pública.

En autopistes, treballar un ter del personal habitual dedicat al manteniment, comunicacions i seguretat, centre d'operacions i assistncia a l'usuari.

Els centres docents públics i privats no-universitaris i les guarderies comptaran amb una persona de l'equip directiu per centre de treball, així com un docent per cada sis aules d'Infantil i Primria; un professor per cada quatre aules als centres d'educació especial, i un ter de la plantilla en les guarderies i en menjadors i activitats complementries.

SANITAT

En la sanitat pública, el servei d'urgncies i les unitats especials --com vigilncia intensiva (UCI), coronries, d'hemodilisis, neonatologia, parts, radioterpia i quimioterpia-- mantindran el seu funcionament normal, i s'haur de garantir els tractaments de necessitat vital i a criteri professional.

També s'haur d'atendre l'activitat quirúrgica que no es pugui retardar derivada de l'atenció urgent i greu, i s'haur de respectar el dret a ser ats de tot pacient ingressat, així com el transport sanitari d'urgncies.

En els centres d'assistncia extrahospitalria, es garantir l'assistncia urgent durant l'horari habitual de cada centre, amb el 25% de la plantilla, i el servei de neteja mantindr l'activitat normal a les rees d'alt risc.

En l'assistncia sanitria als centres privats, s'establiran els mateixos serveis mínims que en la pública, menys als centres d'assistncia extrahospitalria, en els quals es mantindr el personal imprescindible per garantir l'assistncia urgent i que no es pugui retardar durant l'horari habitual de cada centre, com en un dia festiu.

Els serveis farmacutics operaran amb el personal que presti serveis en els torns de gurdia i nits, i les farmcies de gurdia i de nit mantindran els seus torns.

EMERGNCIES I MITJANS

L'atenció telefnica a urgncies i emergncies prestar el 85% del servei, i el subministrament d'energia elctrica, gas i aigua potable, enllumenat públic i tractament d'aigües residuals funcionar en installacions i reparacions que no es puguin ajornar.

L'extinció d'incendis tindr el funcionament d'un dia festiu, i el transport de mercaderies imprescindibles es garantir quan sigui imprescindible per proveir els establiments sanitaris i farmcies i altres inajornables.

Els mitjans de comunicació públics hauran d'emetre almenys el 50% dels seus continguts informatius habituals, així com informació necessria en cas d'una emergncia per a la població, mentre que els serveis socials com ara menjadors socials i residncies funcionaran com un festiu o un cap de setmana, segons el cas, les funerries tindran el 85% de recollida de difunts i el 50% en atenció a les famílies.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés