Publicat 19/2/2019 12:12:25 +01:00CET

La Generalitat fixa els serveis mínims per a la vaga general d'aquest dijous 21 de febrer

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC)
EUROPA PRESS - Archivo

Rodalies funcionar al 33% tot el dia i FGC al 50% en hores punta

BARCELONA, 19 febr. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha fixat els serveis mínims per a la vaga general de 24 hores que ha convocat la Intersindical-CSC aquest dijous 21 de febrer, segons l'ordre de la Conselleria de Treball, recollida per Europa Press.

Els trens de Rodalies i Regionals de Renfe funcionaran al 33% durant tot el dia, i Ferrocarrils de la Generalitat ho far al 50% en hores punta --des de les 6.30 a les 9.30 hores i des de les 17 fins a les 20 hores-- i al 25% en hores vall.

El Metro i el tramvia de Barcelona i els serveis de Transports de Barcelona operen al 50% en hores punta i al 25% en hores vall, mentre que la resta de transport de viatgers urbans i interurbans i el servei d'autobús que uneix la ciutat amb l'Aeroport de Barcelona oferiran la meitat del seu servei habitual.

El transport de persones amb diversitat funcional oferir el seu servei habitual i es mantindr el servei en el transport escolar per accedir als centres d'infantil i primria que no tinguin una alternativa de mobilitat pública.

En autopistes, treballar un ter del personal habitual dedicat al manteniment, comunicacions i seguretat, centre d'operacions i assistncia a l'usuari.

Es prestar el 85% del servei en l'atenció telefnica per a urgncies i emergncies que s'hagin de gestionar al moment, com les sanitries, d'ordre pública i de violncia masclista.

SANITAT

El servei d'urgncies i les unitats especials de la sanitat pública mantindran el seu funcionament normal, i s'haur de garantir els tractaments de radioterpia i quimioterpia en situacions urgents i de necessitat vital i a criteri professional.

També s'haur d'atendre l'activitat quirúrgica que no es pugui posposar derivada de l'atenció urgent i greu.

Als centres d'assistncia extrahospitalitria, es garantir l'assistncia urgent durant l'horari habitual de cada centre, i aquest servei es prestar amb el 25% de la plantilla.

En l'assistncia sanitria als centres privats, s'establiran els mateixos serveis mínims que en la pública, menys als centres d'assistncia extrahospitalitria, en els que es mantindr el personal imprescindible per garantir l'assistncia urgent i que no es pugui retardar durant l'horari habitual de cada centre en un dia festiu.

Els serveis farmacutics operaran amb el personal que presti serveis en els torns de gurdia i nits, i les farmcies de gurdia mantindran el seu servei.

EDUCACIÓ

Els centres docents públics i privats no universitaris i les guarderies comptaran amb una persona de l'equip directiu per centre de treball, en referncia al titular de la direcció, del cap d'estudis, de la secretaria o de coordinació pedaggica del centre.

A més d'aquesta persona, s'afegir un docent per cada sis aules d'ensenyament infantil i primria; un professor per cada quatre aules als centres d'educació especial, i un ter de la plantilla en les guarderies.

Per mantenir la seguretat en l'horari de menjador i activitats complementries, es fixa que treballi un ter del personal.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  A judici per la mort d'un home a qui havia deixat en coma d'un cop de puny a Tortosa