Publicat 05/10/2021 15:16CET

La Generalitat fixa en 29.326 milions el sostre de despesa no financera del 2022

El Govern, reunit en el Consell Executiu d'aquest dimarts 5 d'octubre del 2021
GOVERN

Plaja explica que és "el primer pas" per tramitar els comptes de la Generalitat

BARCELONA, 5 oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern ha aprovat aquest dimarts fixar en 29.326 milions d'euros el sostre de despesa no financera i no finalista de la Generalitat per al 2022, una quantitat que marca el límit d'assignació de recursos pressupostaris sobre la base de l'escenari d'ingressos, el compliment de la normativa d'estabilitat pressupostària i els criteris del Sistema Europeu de Comptes (SEC).

"És el primer pas per tramitar els comptes de la Generalitat", ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en la conferència de premsa posterior al Consell Executiu, en la qual ha concretat que el sostre de despesa que el Govern va aprovar el 2020 va ser de 26.952 milions d'euros, tot i que finalment el que van aprovar els departaments va ser superior, de 27.513 milions.

També ha explicat que el càlcul del sostre de despesa s'obté a partir de l'estimació dels ingressos de la Generalitat del 2022, que inclou els imports de les bestretes del model de finançament comunicats pel Ministeri d'Hisenda i la compensació "per la pèrdua de recursos que el canvi del sistema immediatament d'informació de l'IVA ha comportat a les comunitats".

Tot i que aquesta última xifra no s'ha comunicat oficialment, la Conselleria d'Economia i Hisenda ha fet una estimació sobre la base de la informació disponible.

Així, ha recordat que el Ministeri d'Hisenda va suspendre les regles fiscals per la pandèmia, va fixar uns marges de referència del dèficit, i en la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera del 28 de juliol es va establir una taxa de referència del dèficit per a les comunitats del 0,6% del PIB.

Aquesta taxa de referència és la que determina l'import del finançament del Fons de Liquiditat Autonòmic i la que s'utilitza per calcular el límit de despesa per al 2022.

El sostre de despesa aprovat aquest dimarts està subjecte a modificacions en els ingressos tributaris, increments o reduccions de les transferències de l'Estat destinades al finançament de les competències transferides, canvis en els ajustos del SEC o qualsevol altra variació rellevant dels ingressos.

NEGOCIACIÓ DELS PRESSUPOSTOS

Sense avançar en quina data presentaran els pressupostos i si ho faran aquest octubre, Plaja ha reiterat que la CUP és el soci prioritari en aquesta negociació i que hi estan treballant.

"Avui és el primer pas, i l'objectiu és aprovar els pressupostos com més aviat millor. Hi estem treballant tots els departaments i s'estan seguint tots els passos que toquen", ha resolt.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés