Publicat 15/10/2021 13:48CET

La Generalitat destinarà 216 milions a polítiques actives d'ocupació per a joves

El conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, en la roda de premsa a Reus (Tarragona)
EUROPA PRESS

Comptarà amb programes de formació i experiència laboral i preveuen arribar a més de 25.000 joves

TARRAGONA, 15 oct. (EUROPA PRESS) -

El Govern destinarà 216 milions d'euros a polítiques actives d'ocupació per a joves per combatre l'atur juvenil amb formació i experiència laboral, amb les quals esperen arribar a més de 25.000 persones.

Ho ha anunciat aquest divendres el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, en una roda de premsa a l'Institut Mas Carandell de Reus (Tarragona), en la qual ha explicat que la partida procedeix "en gran part" dels fons React-EU.

Torrent ha explicat que aquesta inversió es canalitzarà mitjançant programes d'ajut a empreses, autònoms i cooperatives de treball associat per a la contractació de persones de menys de 30 anys en atur, a més de programes d'orientació i formació, i formació professional per a l'ocupació.

Entre altres mesures, el programa compta amb una partida de 125 milions d'euros destinada a fomentar l'ocupació amb dos enfocaments, un per a joves titulats, amb 62 milions d'euros, i un altre per a no titulats.

En el primer cas, mitjançant contractes de pràctiques, i en el segon, amb contractació temporal o indefinida, i s'adreça a qualsevol tipus d'entitat, a la qual la Generalitat subvencionarà la contractació a temps complet durant mínim 12 mesos amb un import de 19.500 euros per persona a l'any.

EL 24% DELS JOVES DE MENYS DE 30 ANYS, DESOCUPATS

Torrent ha destacat que la taxa d'atur dels joves de menys de 30 anys a Catalunya arriba al 24%, cosa que suposa el doble de la taxa d'atur de la tota la població en general, mentre que la de la població de joves de menys de 25 anys gairebé la triplicar.

"Per donar-hi respostes, hem desenvolupat un conjunt de programes formatius i ocupacionals adreçats als joves amb els quals volem reduir l'atur juvenil i empènyer en el camí de transformar el model productiu", ha afegit.

Ha defensat que Catalunya necessita aquesta transformació cap a un model productiu més resilient i sostenible que passa pel món del treball, la millora dels nous entorns laborals i les capacitats dels treballadors: "Hem de ser competitius en qualitat del treball".

CINC EIXOS

Aquesta partida està dividida en cinc eixos, que són el foment de la contractació, formació professional per a l'ocupació, treball autònom, formació continuada i noves oportunitats per a joves sense qualificació.

En relació amb el foment de la contractació, compta amb un pressupost de 125 milions d'euros per impulsar la contractació de joves de menys de 30 anys, ha explicat el director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral de la Generalitat, Enric Vinaixa.

Ha detallat que, dins aquest primer eix, que pretén arribar a 8.000 joves, també impulsen en programa de joves en pràctiques dins el programa de garantia juvenil amb 16,4 milions d'euros, i formació professional per a l'ocupació amb formació dual, amb una inversió de 17 milions d'euros.

Respecte de la formació professional per a l'ocupació, Vinaixa ha explicat que el 56% dels joves en atur no tenen capacitació i que la convocatòria de subvencions per a l'ocupació del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) té un "pressupost històric" de 70 milions d'euros, amb la voluntat d'arribar a 100.000 joves.

Ha destacat a més, dins aquest segon eix, el programa 'Més talent', de formació professional d'alt nivell, amb 15 milions d'euros i amb el qual preveuen arribar a 1.000 joves.

Quant al tercer capítol, en l'àmbit del treball autònom, destinaran 10 milions d'euros al programa de garantia juvenil per impulsar projectes d'autocupació en format de treball autònom amb subvencions de 10.000 euros.

Pel que fa a la formació continuada, el quart eix, Vinaixa ha explicat que el Consorci de Formació Continuada posa una sèrie de programes per a persones en expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO).

El cinquè i últim eix, de noves oportunitats per a joves sense qualificació, vol captar joves per orientar-los i formar-los sota el paraigua dels projectes singulars, amb el qual esperen arribar a 100.500 joves.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés