Publicat 27/4/2020 13:21:06 +02:00CET

La Generalitat destinarà 20 milions a l'ajuda per a afectats per ERTE i autònoms

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir l'Homrani
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Serà de 200 euros en un únic pagament i es destinarà a alimentació i productes bàsics

BARCELONA, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat destinarà 20 milions d'euros a una ajuda d'urgència per a despeses de primera necessitat, ha informat en un comunicat aquest dilluns.

A aquesta ajuda es podran acollir treballadors que hagin experimentat una caiguda d'almenys un 30% dels seus ingressos com a conseqüència d'un ERTO pel coronavirus, treballadors amb contracte temporal extingit pel Covid-19 i els autònoms que hagin suspès la seva activitat per la crisi sanitària, havent de tenir en tots els casos carregues familiars.

L'import serà de 200 euros en un únic pagament, una quantitat que s'haurà de destinar íntegrament a l'adquisició de productes d'alimentació, farmàcia i articles bàsics.

Així, els ingressos econòmics del sol·licitant i de tota la seva unitat familiar durant l'estat d'alarma han d'haver sofert una reducció del 30% respecte als de febrer, i els ingressos de març i abril deuen ser de mitjana inferiors als 2.098,37 euros bruts mensuals.

Tenint en compte tot això, el departament dirigit per Chakir el Homrani preveu que es puguin beneficiar d'aquesta ajuda extraordinària unes 100.000 famílies, la qual cosa es tradueix en 300.000 destinataris.

El Homrani ha expressat la seva preocupació pels treballadors i les seves famílies que s'han quedat sense treball, encara que sigui de forma temporal, o han vist reduïts els seus ingressos de forma dràstica i encara no han cobrat la prestació d'atur o de cessament per demores en la tramitació del Sepe.

"Amb aquesta ajuda d'emergència intentem pal·liar la situació de necessitat material i de vulnerabilitat d'aquestes famílies fins que arribi la prestació", ha afegit el conseller, que ha indicat que aquesta ajuda, que s'aprovarà el dimarts, serà compatible amb la percepció de qualsevol altra prestació concedida per les administracions, ens públics o privats.

el més llegit

 1. 1

  L'Ajuntament de Vic ven l'edifici del Seminari Vell per 1,3 MEUR a l'empresa Bayés Salut

 2. 2

  Milloraran l'accés nord al barri de Can Puig de Banyoles amb una nova rotonda

 3. 3

  Nysltar de Blanes crea unes mascaretes antivirals que duren tres mesos i ja n'ha venudes 2 milions als Estats Units

 4. 4

  Les restriccions a Reus per la covid-19 s'allarguen set dies més però amb més aforament en actes religiosos i culturals

 5. 5

  Confinen un grup de segon de batxillerat del Vedruna de Girona per un positiu en coronavirus