Publicat 2/4/2019 18:11:16 +02:00CET

La Generalitat destina 2,3 milions en ajuda humanitria per les inundacions a Moambic

La Generalitat destina 2,3 milions en ajuda humanitria per inundacions en Moz
EUROPA PRESS

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat ha destinat 2,3 milions d'euros en ajuda humanitria per les inundacions que es van produir fa tres setmanes a Moambic i que ja han provocat més de 400 morts.

Ho ha anunciat aquest dimarts el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, en declaracions als mitjans, després de reunir el Comit Catal d'Ajut Humanitari d'Emergncia, que agrupa les institucions i entitats catalanes rellevants en l'mbit de l'acció humanitria.

En la reunió hi han participat 16 ONGs, de les quals la majoria estan treballant sobre el terreny, i ha servit per coordinar les accions d'ajuda i perqu la interlocució amb l'administració moambiquesa "es concentri i es pugui canalitzar en tan poques veus com sigui possible i d'una manera tan rpida com sigui possible".

Bosch ha afirmat que davant d'aquestes inundacions el Govern catal "va reaccionar rpidament" a través de l'Agncia Catalana de Cooperació, que es va desplaar al país afric per oferir ajuda al Govern de Moambic i a les autoritats locals.

"Estem fent tots els possibles", ha assegurat el conseller, que ha reivindicat que els 2,3 milions d'euros suposen que la Generalitat se situ entre els pasos que més estan ajudant contra aquesta catstrofe.

Aquests diners estan destinats als projectes que té el Govern amb diverses ONGs per actuar a Moambic per aquestes inundacions i, a més, ha explicat que la Generalitat té un conveni amb l'Oficina d'Emergncies de Nacions Unides, a través de la qual el Govern destinar 290.000 euros al país afric.

APORTACIONS DE CIUTADANS

Ha assenyalat que l'ajuda humanitria més urgent ha de dedicar-se a l'atenció sanitria per prevenir epidmies derivades de les inundacions, a l'acció rpida per reconstruir o habilitar edificis, carreteres i hospitals, i a l'ajuda destinada a nens.

Bosch també ha cridat la ciutadania catalana a ajudar "aquesta situació tan dramtica" i ha insistit que el Govern est fent tot el que est a les seves mans.