Publicat 23/7/2019 15:51:51 +02:00CET

La Generalitat demana al Govern espanyol "transparència" davant la ciutadania sobre els atemptats del 17-A

La consellera de Presidència i portaveu, Meritxell Budó
EUROPA PRESS

BARCELONA, 23 jul. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern català, Meritxell Budó, ha demanat aquest dimarts al Govern central "transparència" davant la ciutadania sobre el que va passar al voltant dels atemptats de l'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils (Tarragona).

En roda de premsa després del Consell Executiu, ha contestat d'aquesta manera sobre si esperava una resposta abans de formar-se un eventual Govern central a les cartes que va enviar dijous passat a la vicepresidenta del Govern central, Carmen Calvo, i a la ministra de Defensa, Margarita Robles, en la qual els sol·licita una reunió per abordar els atemptats.

La portaveu del Govern català va enviar aquestes missives després de les informacions publicades pel diari 'Público' que apunten al fet que Abdelbaki es-Satty, el presumpte cervell dels atemptats, va ser suposadament confident dels serveis secrets espanyols fins al dia abans dels atemptats.

"Esperem que hi hagi resposta, però més enllà d'això, la resposta s'ha de donar a la ciutadania. Les informacions que van aparèixer són molt preocupants, però nosaltres demanem transparència sobre aquesta informació", ha resolt.

La consellera ha insistit que demanen al Govern espanyol explicar "el que va passar" i, si no ho fan, almenys que desmenteixin la informació publicada perquè, segons Budó, en no fer-ho generen preocupació.