La Generalitat defensa una trobada de joves de l'Amèrica Central sobre prevenció de violències

Publicat 3/12/2019 17:49:29CET
SICA Jove a El Salvador, amb suport de la Generalitat.
GOVERN

BARCELONA, 3 des. (EUROPA PRESS) -

El director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, Manel Vila, ha viatjat aquesta setmana a El Salvador per participar en la trobada SICA Jove per intercanviar experiències en la prevenció de violències, en una cita que compta amb el suport de la Generalitat, la Secretaria General del Sistema de la Integració de Centreamèrica (SICA) i l'Institut Nacional de Joventut d'El Salvador (Injuve).

La trobada, que va començar aquest dilluns i acaba aquest dimarts, s'emmarca en l'acord de cooperació entre la Generalitat i el Govern d'El Salvador, mitjançant la col·laboració de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i el Viceministeri de Cooperació al Desenvolupament d'El Salvador, ha informat la Conselleria d'Acció de la Generalitat aquest dimarts en un comunicat.

El projecte també compta amb la participació de l'Agència Catalana de la Joventut -la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Agnès Fàbregas, ha acompanyat Vila en el viatge-, i treballa en la prevenció de violències en un context en què El Salvador, Guatemala i Hondures concentren els valors més alts de criminalitat i violència de la regió.

L'objectiu de la trobada és implicar els joves en la presa de decisions de les polítiques públiques per contribuir al desenvolupament dels seus països i superar l'"aproximació repressiva amb la qual els estats havien dirigit fins ara la violència urbana".

En el seu discurs en la inauguració, Vila ha apostat per la cultura i les arts en lloc de la repressió i ha destacat la importància de trencar estereotips i de la igualtat de gènere, ha dit davant uns 200 joves de la societat civil organitzada i representants de la joventut rural i d'institucions en matèria de joventut.

La cita es va començar a dissenyar a principis d'abril, quan una missió de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l'Agència Catalana de Joventut van viatjar a El Salvador per identificar possibles aliances futures amb l'Injuve.

el més llegit

 1. 1

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

 2. 2

  El Govern central aprova apujar un 2% el sou dels funcionaris amb efectes retroactius

 3. 3

  Deu carreteres tallades a Catalunya per la borrasca Glòria

 4. 4

  Tallada l'AP-7 entre Figueres i la frontera amb França per la borrasca Glòria

 5. 5

  Girona activa el pla d'emergència per risc de desbordament del riu Onyar

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista