Publicat 3/12/2019 17:49:29 +01:00CET

La Generalitat defensa una trobada de joves de l'Amèrica Central sobre prevenció de violències

SICA Jove a El Salvador, amb suport de la Generalitat.
GOVERN

BARCELONA, 3 des. (EUROPA PRESS) -

El director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, Manel Vila, ha viatjat aquesta setmana a El Salvador per participar en la trobada SICA Jove per intercanviar experiències en la prevenció de violències, en una cita que compta amb el suport de la Generalitat, la Secretaria General del Sistema de la Integració de Centreamèrica (SICA) i l'Institut Nacional de Joventut d'El Salvador (Injuve).

La trobada, que va començar aquest dilluns i acaba aquest dimarts, s'emmarca en l'acord de cooperació entre la Generalitat i el Govern d'El Salvador, mitjançant la col·laboració de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) i el Viceministeri de Cooperació al Desenvolupament d'El Salvador, ha informat la Conselleria d'Acció de la Generalitat aquest dimarts en un comunicat.

El projecte també compta amb la participació de l'Agència Catalana de la Joventut -la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Agnès Fàbregas, ha acompanyat Vila en el viatge-, i treballa en la prevenció de violències en un context en què El Salvador, Guatemala i Hondures concentren els valors més alts de criminalitat i violència de la regió.

L'objectiu de la trobada és implicar els joves en la presa de decisions de les polítiques públiques per contribuir al desenvolupament dels seus països i superar l'"aproximació repressiva amb la qual els estats havien dirigit fins ara la violència urbana".

En el seu discurs en la inauguració, Vila ha apostat per la cultura i les arts en lloc de la repressió i ha destacat la importància de trencar estereotips i de la igualtat de gènere, ha dit davant uns 200 joves de la societat civil organitzada i representants de la joventut rural i d'institucions en matèria de joventut.

La cita es va començar a dissenyar a principis d'abril, quan una missió de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l'Agència Catalana de Joventut van viatjar a El Salvador per identificar possibles aliances futures amb l'Injuve.

el més llegit

 1. 1

  Mor un conductor en xocar amb un camió a l'autovia A-2 a Lleida

 2. 2

  Dimiteix el Govern del Líban després de les explosions al port de Beirut

 3. 3

  Tallada la línia R3 entre Torelló (Barcelona) i Ripoll (Girona) per un atropellament

 4. 4

  Coronavirus.- El Govern de Colau assegura que la corba de contagis a Barcelona "s'està aplanant"

 5. 5

  Unes 50 persones es concentren a Salou (Tarragona) per recordar la mort d'un manter el 2015