Publicat 7/7/2020 14:57:59 +02:00CET

La Generalitat decidirà dimecres sobre l'ús obligatori de la mascareta

El president de la Generalitat, Quim torra, i la portaveu del Govern, Meritxell Budó
JORDI BEDMAR - Archivo

BARCELONA, 7 jul. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit que dimecres, en una reunió del Procicat, es decidirà sobre l'ús obligatori de la mascareta entre els ciutadans més enllà que es pugui mantenir la distància de seguretat.

Així ho ha manifestat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, després que la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, hagi anunciat que proposarà al Govern fer obligatori l'ús de la mascareta a tot Catalunya.

Budó ha constatat que l'obligatorietat de la mascareta és vigent en els casos en els quals no es pot garantir aquesta distància, però que estudiaran, en el Procicat, si s'ha de fer un pas més en aquest àmbit.

"En el Procicat s'acabarà de decidir com decretarem l'obligatorietat de l'ús de la mascareta. La voluntat és que sigui sempre obligatori, més enllà de la distància entre persones. El 'com' i en 'quines situacions', es resoldrà en aquesta reunió", ha precisat.

Tot i que la reunió del Procicat està prevista dimecres, no ha descartat que s'avanci si consideren que s'ha de convocar amb urgència. "El virus continua entre nosaltres. Hem de ser conscients que, mentre no tinguem la vacuna, hem de posar un altre tipus de barreres: distància, higiene de mans i mascaretes", ha resolt.