Publicat 02/07/2021 16:02CET

La Generalitat crearà una agència que integrarà els serveis socials i sanitaris

La consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera, en la comissió del Parlament
EUROPA PRESS

També es compromet a confeccionar i aprovar un nou Pacte Nacional per a l'habitatge

BARCELONA, 2 jul. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera, ha anunciat que el seu departament treballarà per crear una Agència Integrada Social i Sanitària que aglutini tots els recursos sociosanitaris per atendre la gent gran i les persones amb diversitat funcional, problemes de salut mental o addiccions.

Així ho ha anunciat aquest divendres durant la seva primera compareixença en comissió al Parlament, en què ha especificat que l'agència dependrà del seu departament però estarà estretament vinculada a la Conselleria de Salut, i que treballarà en col·laboració amb els ens locals.

"Hem de repensar com hem d'atendre les persones grans, amb discapacitat o amb trastorns mentals o addiccions, que requereixen unes cures i atenció de llarga durada", ha afirmat Cervera, la conselleria de la qual ha recuperat les competències en residències de gent gran que va assumir Salut en els moments més crítics de la crisi de la covid-19.

La consellera ha afirmat que l'agència permetrà "seguir tot el cicle vital de les persones", a més de fer una planificació conjunta de tot l'àmbit sociosanitari i disposar d'un pressupost unificat que permeti aliniar estratègies i els serveis socials i sanitaris.

També ha dit que servirà per "superar la fragmentació dels processos d'atenció i facilitar la transició entre serveis", i també per optimitzar recursos, generar sinergies i facilitar la compartició d'instruments de treball, com sistemes informàtics i de comunicació.

Amb tot, i mentre no es creï l'agència, Cervera s'ha compromès a millorar l'atenció en l'àmbit residencial, a reforçar l'atenció i l'entorn domiciliari i a la comunitat, i a avançar en sistemes d'informació compartida.

ALTRES MESURES

Cervera ha repassat les mesures que pretén emprendre aquesta legislatura i ha destacat que un dels seus principals objectius és "posar els drets socials al mateix nivell que drets com l'educació i la sanitat, és a dir, garantir-ne la universalitat", a més de situar les persones al centre de les polítiques, en les seves paraules.

Entre altres mesures, ha ressaltat la de fer efectiu el Pacte Nacional per als drets de les persones amb discapacitat; augmentar el pressupost de la renda garantida de ciutadania (RGC) per a la població més vulnerable, amb una inversió de 430 milions d'euros; com també polítiques específiques per a infància, adolescència i joventut.

També ha remarcat confeccionar i aprovar un nou Pacte Nacional per a l'habitatge: "El nostre compromís té com a principal objectiu millorar l'accés a l'habitatge dels col·lectius vulnerables, amb especial atenció en l'emancipació dels joves" i l'àmbit rural, ha afirmat la consellera.

Ha explicat que les seves polítiques d'habitatge es basaran en tres pilars: fer de l'habitatge un instrument per a la inclusió social de col·lectius amb dificultats per aconseguir un pis, crear "un pla a curt termini per a l'obtenció urgent d'habitatge", i elaborar un pla de regeneració de barris en risc d'exclusió social.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés