Publicat 12/01/2015 12:49

La Generalitat crea un congrés per impulsar l'administració digital a Catalunya

A. Pèlach y J.Puigneró (Generalitat)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 gen. (EUROPA PRESS) -

La Generalitat organitzarà el 21 i 22 de gener al Palau de Congressos de Fira de Barcelona el I Congrés de Govern Digital, amb el qual pretén impulsar el desenvolupament de l'administració pública digital a Catalunya a través d'una trobada anual el cost de la qual va a càrrec, en la seva primera edició, d'una trentena d'empreses patrocinadores que col·laboren amb les administracions catalanes en el seu desenvolupament tecnològic.

El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha explicat en roda de premsa aquest dilluns que l'esdeveniment segueix el model de col·laboració públic-privada, i el director gerent del consorci Administració Oberta de Catalunya, Àlex Pèlach, ha assenyalat que el congrés tindrà cost zero per a les administracions públiques catalanes.

Ja hi ha més de 1.000 inscrits d'organismes públics catalans --que són més de 1.400 ens en total, des de la Generalitat als ens locals i les universitats, entre d'altres--, així com alguns de fora de Catalunya, i el programa girarà al voltant de set eixos temàtics.

Els eixos seran innovació pública, governança i gestió del canvi, agenda digital, marc normatiu, transformació i govern obert, identitat digital (especialment sobre alternatives al certificat digital) i serveis a empreses.

Pèlach ha explicat que serà un punt de trobada per a les persones que desenvolupen la digitalització del sector públic a Catalunya, on podran compartir experiències, conèixer de primera mà els projectes que s'han desenvolupat --tant per part de l'àmbit públic com de les empreses proveïdores-- i inspirar-se per crear nous projectes que facin l'administració catalana "oberta i innovadora".

PREMIS A ADMINISTRACIONS LOCALS

A més d'aquesta voluntat d'establir un canal permanent d'intercanvi de coneixement, també està previst que, al final del congrés, la vicepresidenta del Govern català, Joana Ortega, presideixi la lliura de premis a les administracions locals que més han impulsat l'administració digital.

Puigneró ha explicat que fins ara no existia un esdeveniment d'aquest tipus, i ha opinat que és el moment adequat i una temàtica rellevant que s'emmarca en la voluntat de fer de Catalunya "referent mundial en intel·ligència col·lectiva".

En aquest àmbit, ha enumerat quatre reptes per als pròxims anys: mesurament, participació ciutadana, transparència i 'open data' (dades obertes); i és que "el que no es pot mesurar no es pot avaluar i el que no es pot avaluar no es pot millorar".

Els ciutadans poden interactuar amb l'administració a través del mòbil, cal explicar a la ciutadania en què es gasten els recursos i per què, i les dades obertes són un instrument per tornar a la societat i a les empreses informació que permeti generar activitat econòmica i nous serveis, ha indicat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés